Figyelmeztet a katasztrófavédelem: estétől komoly havazás

Téma: 

A szombat estétől a Dunántúlon, majd vasárnaptól a Dél-Alföldön is várható erős havazás miatt arra figyelmeztet a katasztrófavédelem, hogy az autósok csak megtankolt és a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak, és készítsenek a gépkocsiba meleg takarót és folyadékot.

 
Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt is hangsúlyozta, hogy elengedhetetlen a téli gumi, a hólánc és a megfelelő fagyálló folyadék.Indulás előtt érdemes tájékozódni az útviszonyokról és az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról - olvasható a közleményben, amely arra is kitér, hogy a havazást helyenként erős szél is kísérheti, a legerősebb széllökések elérhetik az óránkénti 70 kilométert.Az időjárási előrejelzések nyomon követhetők az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján (http://met.hu) , az aktuális útviszonyok pedig a Magyar Közút információs portálján (http://utinform.hu).Szlovéniában szintén komoly havazás várható, az ottani hatóságok jelzése szerint szombatról vasárnapra virradóra. Az autópályákon fennakadások fordulhatnak elő, ezért az OKF arra kéri a teherautóval, illetve kamionnal közlekedőket, hogy útjukat lehetőleg még szombat este előtt fejezzék be.
 
 
 
-mti-
 

 

Kapcsolódó cikkeink

illusztráció. Internet.

A karácsonyi hitelek veszélyeire figyelmeztet a jegybank, mivel az ünnepek miatt megugrik a kihelyezett hitelek száma - erről a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője számolt be az M1 aktuális műsorában hétfőn.Binder István kiemelte: az MNB honlapján...

Növekvő veszélyeket rejt a kínai növekedési modell - figyelmeztet a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő. Az előrejelzések szerint a kelet-ázsiai ország gazdasági bővülésének üteme az idén várhatóan eléri majd a 8 százalékot.

MTI Fotó: Marjai János

 Az elmúlt napok szélsőséges időjárása komoly károkat okozott az erdőkben; Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős államtitkára a Pilisben a helyszínen tájékozódott a természeti csapásról - tájékoztatott a tárca kedden.

Több észak-dunántúli járásra narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki az ónos eső veszélye miatt a meteorológiai szolgálat vasárnap este. Az érintett területeken a következő órákban tartós ónos esőre kell készülni.

 

2021. március 5., péntek, Adorján,Adrián