Fokozatosan melegszik az idő, hétvégén 10 fokot is mérhetünk

Téma: 

A következő éjszakákon többfelé várható sűrű köd, napközben viszont egyre több napsütés várható. Emellett kissé melegszik az idő, a hétvégén néhol már plusz 10 Celsius-foknál is melegebb lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. 

 

Éjszaka a középső területeken többfelé köd képződik, északkeleten, valamint a nyugati határvidéket leszámítva a Dunántúlon derült vagy gyengén felhős idő valószínű. Hétfőn napközben legtovább felhős, párás, néhol ködös idő a középső országrészben lehet, másutt több órára kisüt a nap. Számottevő csapadék nem lesz, de a borult részeken néhol hószállingózás, éjszaka ónos szitálás is előfordulhat. A leghidegebb órákban mínusz 8 és mínusz 1, napközben 0 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet, a tartósabban ködös tájakon lesz hidegebb.

 

Kedden az ország nagy részén kisüt a nap, csapadék nem várható. A minimumhőmérséklet mínusz 8 és mínusz 1 fok között valószínű. A nappali maximumok többnyire plusz 2-8 fok között, a tartósabban ködös tájakon 0 fok körül alakulnak.

 

Szerdán és csütörtökön ködfoltok feloszlása után, derült, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet szerdán mínusz 7 és mínusz 1, csütörtökön mínusz 6 és mínusz 1 fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet szerdán többnyire plusz 5-10, a tartósabban ködös tájakon 0 és plusz 2 fok között alakul. Csütörtökön plusz 6-10 fokig melegszik a levegő.

 

Pénteken és szombaton is sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 5 és 0 fok között, napközben plusz 5-10 fok között alakul a hőmérséklet.

 

Vasárnap a napsütés mellett már helyenként kialakulhatnak záporok, és időnként megélénkülhet a szél is. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 1 fok között valószínű. Nappal plusz 7-12 fokig melegszik a levegő.

Kapcsolódó cikkeink

Szombaton még az évszakhoz képest meleg időnk lesz (7-12 fok), a változóan felhős égből néha kikacsint a nap, estétől azonban délnyugat felől megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé alakul ki eső, záporeső.

Az országos hidegrekord így több mint 4 Celsius-fokkal dőlt meg. A borsodi Fügöd eddigi rekordja már csak a múlt. Ismét megdőlt az országos és a fővárosi napi hidegrekord is.

 Legalább 15 fokot zuhan a hőmérséklet

Pár napja még 40 fokot mértük, ám a hétvégére csupán 25 fokos csúcshőmérséklettel számolhatunk.
Hirtelen váltja zivatar a napsütést(Northfoto)

A jövő héten is többször lehetnek hűvösek az éjszakák, előfordulhatnak mínuszok, de nappal 20 Celsius-fok körüli maximumhőmérsékletre lehet számítani - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

2020. január 22., szerda, Vince,Artúr