Földi: ki kell mondani, hogy háború van

Téma: 

Most már tényleg ki kellene mondani, hogy itt háború van: ha ezt megtennénk, sok minden másképp történne – nyilatkozta a titkosszolgálati szakértő a Kossuth Rádióbana migráshullám kapcsán.

 

Már tavaly júniusban is jól lehetett látni, hogy sok bevándorló áldozattá válhat Európában: ennek az oka többek között, hogy nem tudtak integrálódni, nem beszélnek nyelveket, nem tudják elfogadni az itteni kultúrát, szakmájuk nincs és gyakorlatilag segélyekből élnek, ami előbb-utóbb el fog fogyni – ezt mondta Földi László titkosszolgálati szakértő a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorának nemrégiben megjelent könyve kapcsán.

 

2015 nyarának elején mindenki annak a kábulatában élt, hogy segíteni kell a migránsokon. Én pedig azt mondtam, az nem segítség, hogy félrevezetjük a tömegeket és saját magunkat, mert ennek később komoly, nagy ára lesz. Egyrészt a terrorizmus, másrészt a társadalmi felhígulás formájában, ami nagyon erősen veszélyezteti a nyugat-európaiak életét – magyarázta a szakember.

A magyar kormány azonban a visegrádi országokkal közösen elindult egy olyan irányba, ami a józanodás útja lehet, és mintha ezt Európában máshol is kezdenék megérteni – nyilatkozta Földi László.

 

Most már tényleg ki kellene mondani, hogy itt háború van. Ha ezt kimondanánk, sok minden másképp történne. Egy háborúban például nincs embercsempész, hanem szabotőr van, és sem ők, sem a kémek nem élveznek semmilyen jogi védelmet – hívta fel a figyelmet.

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó

Az ország biztonságához a honvédség és a rendőrség összefogása kell, a Fidesz elnöksége pénteken dolgozza ki, hogy ellenzéki támogatás híján milyen megoldást keres majd erre - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Martonyi János szerint egyebek mellett azt is tisztázni kell, hogy az amerikai titkosszolgálatok lehallgatták-e Orbán Viktort miniszterelnököt. A külügyminiszter erről a HírTV Magyarország élőben című műsorában beszélt.

A közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint hinni kell abban, hogy az ember alapvetően jóra született, és még ha bűncselekményt követ is el, megvannak az eszközök arra, amelyekkel jobbá tehető.

AP

Nem normális, hogy békeidőben katonákra támadnak – értékelte a nagy nyilvánosságot kapott nápolyi esetet Földi László. A polgári titkosszolgálatok volt műveleti igazgatója kifejtette, hogy nagyon gyorsan rendet lehetne tenni Európában, ha a politika azt hagyná....

2019. június 27., csütörtök, László