Földi: Tovább tart az invázió Európa ellen

Téma: 

Tovább tart az invázió Európa ellen, és ez így is marad, ha a politika nem változtat - mondta Földi László a Ma Reggelben. A titkosszolgálati szakértő úgy látja, még mindig nem zárták le a terroristák utánpótlási útvonalait. Továbbra is számolatlanul és ellenőrizetlenül özönlenek a migránsok Európába, ami szerinte ez tovább növeli a terrorveszélyt.

Földi László szerint most tízből hét-nyolc esetben sikerül megelőzni a terrortámadásokat. Ez egy “maximum aránynak” számít, s jó lenne ha tartani lehetne ezt. A biztonságpolitikai szakértő úgy véli, az, hogy most nincsenek “események”, azt is mutatja, a párizsi és a brüsszeli merényletek után a rendvédelem “észbe kapott”, sokkal jobb az információcsere, az együttműködés. Ugyanakkor – jegyezte meg – a biztonság jelenleg mindent megelőz, a gazdasági, szociális ügyeket is.

Az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában kiemelte, hogy “az utánpótlást” nem sikerült elvágni, a migránsinvázió tart, továbbra is megszámolhatatlanul jönnek azok, akik beállhatnak a sorba, hogy merényleteket kövessenek el, “cirkuszt” akarnak.

A franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság (Eb) terrorfenyegetése alapján azt mondta: egy nem szokványos háború zajlik, így azt nem lehet kiszámítani. Vannak olyan forgatókönyvek, amelyek szerint az Eb alatt a terroristák arra várnak, hogy a rendvédelem kimerüljön, az emberek félelemérzete, ébersége csökkenjen.

Forrás: hirado.hu, M1

Kapcsolódó cikkeink

Fogadó napot tart a megyei rendőrfőkapitány (B-A-Z. MRFK)

Dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok, Borsod-Abaúj-Zemplén Megye rendőrfőkapitánya fogadónapot tart a lakosság részére.

Fogadónapot tart Miskolc rendőrkapitánya

Dr. Bogyay Ferenc r. ezredes, Miskolc rendőrkapitánya fogadónapot tart a lakosság részére.
Időpont:
2014. február 19. (szerda) 09.00-12.00 óráig
Helyszín:
Miskolci Rendőrkapitányság, Miskolc, Fábián kapu 4. sz.

 AP PHOTO IVAN SEKRETAREV

Az amerikai védelmi miniszter szerint növekszik a veszélye annak, hogy Oroszország megtámadja Ukrajnát.

 

2019. augusztus 19., hétfő, Huba