Folyamatos járőrözést hajt végre a Tiszán a honvédség

Téma: 

Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred a rendőrséggel együttműködve hétfőtől folyamatos járőrözést hajt végre a Tiszán a vízi forgalom ellenőrzése és az államhatár jogellenes átlépésének megakadályozása érdekében – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) péntek este az MTI-vel.

 

A közlemény szerint az illegális határátlépők nagy számban a Tisza folyón és a Holt-Tiszán keresztül próbálják meg átlépni Magyarország határát, csónakok és egyéb vízi járművek segítségével.

MTI Fotó

Ezért az Országos Rendőr-főkapitányság – a határ Csongrád megyei szakaszán kialakult helyzetre való tekintettel – a Magyar Honvédség Parancsnokságának segítségét kérte.

Ennek eleget téve a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred Baja járőrhajója hétfőtől folyamatos járőrözést hajt végre a Tisza kijelölt területén, Szeged térségében – írták.

A hajót szombaton – a reggeli órákban – közúton szállítják a fővárosi hadikikötőből Kiskörére, ahonnan a Tiszán halad tovább a Kisköre Vízlépcső-Szeged útvonalon. A jármű szállítása a közúti forgalmat nem akadályozza – írta a HM.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

hirado.hu

Azért, hogy a magyar munkavállalók fizetése minél nagyobb mértékben növekedjen, hat év alatt 1500 milliárdos adócsökkentést hajt végre az állam – nyilatkozta a Magyar Időknek Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

 

MTI Fotó Krizsán Csaba
A Miskolci Toborzó Iroda közleménye: 
 
A koronavírus-járvány ideje alatt is folyamatos a toborzás megyénkben. Vagyis a járvány ellenére is munkát és biztos megélhetést kínál a Magyar Honvédség, a haza védelme iránt
MTI Fotó Kovács Tamás

A betegellátás a húsvéti időszakban is folyamatos lesz az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában működtetett intézményekben, kórházakban, és az Országos Mentőszolgálat is teljes készenlétben áll az ünnepek alatt.

2020. július 11., szombat, Nóra,Lili