Folyamatos járőrözést hajt végre a Tiszán a honvédség

Téma: 

Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred a rendőrséggel együttműködve hétfőtől folyamatos járőrözést hajt végre a Tiszán a vízi forgalom ellenőrzése és az államhatár jogellenes átlépésének megakadályozása érdekében – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) péntek este az MTI-vel.

 

A közlemény szerint az illegális határátlépők nagy számban a Tisza folyón és a Holt-Tiszán keresztül próbálják meg átlépni Magyarország határát, csónakok és egyéb vízi járművek segítségével.

MTI Fotó

Ezért az Országos Rendőr-főkapitányság – a határ Csongrád megyei szakaszán kialakult helyzetre való tekintettel – a Magyar Honvédség Parancsnokságának segítségét kérte.

Ennek eleget téve a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred Baja járőrhajója hétfőtől folyamatos járőrözést hajt végre a Tisza kijelölt területén, Szeged térségében – írták.

A hajót szombaton – a reggeli órákban – közúton szállítják a fővárosi hadikikötőből Kiskörére, ahonnan a Tiszán halad tovább a Kisköre Vízlépcső-Szeged útvonalon. A jármű szállítása a közúti forgalmat nem akadályozza – írta a HM.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

hirado.hu

Azért, hogy a magyar munkavállalók fizetése minél nagyobb mértékben növekedjen, hat év alatt 1500 milliárdos adócsökkentést hajt végre az állam – nyilatkozta a Magyar Időknek Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

 

MTI Fotó Kovács Tamás

A betegellátás a húsvéti időszakban is folyamatos lesz az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában működtetett intézményekben, kórházakban, és az Országos Mentőszolgálat is teljes készenlétben áll az ünnepek alatt.

Gyermeket elsodró autót rongáltak meg egy közúti balesetben könnyebben megsérült fiú hozzátartozói Felsőzsolcán. A településen a rendőrség a szükséges ideig folyamatos jelenlétet biztosít. 

 

2020. február 20., csütörtök, Aladár,Álmos