Folyamatos a taxisok ellenőrzése

Téma: 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumon (NFM) belül működő közlekedési hatóság, a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal, a Budapesti Közlekedési Központtal, és a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) együttműködve közösen ellenőrzi a taxisokat Budapesten, az ellenőrzések főként a szabadúszó, a taxisokra vonatkozó szabályokat be nem tartó sofőrökre irányulnak - mondta Fónagy János, az NFM parlamenti államtitkára csütörtökön az M1 csatornán.

A vizsgálatok már 1-1,5 hónapja elkezdődtek – tette hozzá.

MTI Fotó

Az államtitkár kiemelte: az ellenőrzés most a turista szezon és a vizes világbajnokság miatt elsősorban a fővárosra koncentrál, azon belül is az idegenforgalmilag forgalmas helyekre, mint például a Liszt Ferenc-repülőtér, a Keleti, és a Nyugati pályaudvar, illetve a belváros.

Ezekkel az akciókkal azt akarják elérni, hogy azok a sofőrök, akik kilógnak a tisztességesen dolgozó taxisok sorából, folyamatosan érezzék a kontrollt – mondta. Fónagy János közölte: Budapesten 5500 taxis működik, ebből mintegy 5200-an tartoznak valamilyen taxis társasághoz, míg 300-400-an vannak az úgynevezett függetlenek.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó: Balogh Zoltán

A közösségi alapon szerveződő szolgáltatások betiltása nem járható út, ahogyan az sem, hogy a demonstrálók a munkaeszközeikkel bénítják meg a városi forgalmat - véli több szakértő. 2018.

MTI/Balogh Zoltán

A közösségi személyszállítás betiltásáért kezdtek ismét demonstrációba kedd délután taxisok Budapest belvárosában. Terveik szerint több útvonalat lezárnak a fővárosban.

Elítéli országos szövetségük a taxisok erőszakos cselekedeteit

 Az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) mélységesen felháborodott rajta és elítéli azoknak a taxisoknak a magatartását, akik rendkívül rossz hírbe hozták az ágazat minden dolgozóját az elmúlt napokban okozott durva és erőszakos cselekményeikkel - írta a szövetség hétfőn...

MTI Fotó Krizsán Csaba
A Miskolci Toborzó Iroda közleménye: 
 
A koronavírus-járvány ideje alatt is folyamatos a toborzás megyénkben. Vagyis a járvány ellenére is munkát és biztos megélhetést kínál a Magyar Honvédség, a haza védelme iránt
2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert