Folyamatosan lehet csatlakozni az országos szemétszedési akcióhoz

Téma: 

Folyamatosan lehet csatlakozni a vasárnapig tartó TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű országos szemétszedési akcióhoz – hívta fel a figyelmet Makai Martina, a zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár az M1-en kedden.

 

Hozzátette: eddig 240 ezren regisztráltak, de bárki bekapcsolódhat a mozgalomba a szelektalok.hu honlapon.

MTI Fotó Máthé Zoltán

Elmondta: idén először egy hétig tart az akció és egybeesik a fenntarthatósági témáhéttel is, így a TeSzedd!-re regisztált iskolák diákjai gyakorlatba ültethetik a környezetvédelmi és fenntarthatóságról tanult új információkat is a program során. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) külön tanagyagot is kifejlesztett a fenntarthatósági témáhétre – jegyezte meg Makai Martina.

A szemétszedéshez a zsákokat és a kesztyűket az ITM biztosítja és a hulladékszállítást is ők intézik. Az elmúlt hét évben a TeSzedd! akció keretében 11 ezer tonna szemetet gyűjtöttek össze az önkéntesek – hangzott el a műsorban.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Máthé Zoltán

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Varga György

Magyarország csatlakozni kíván a terrorellenes adatbankhoz, amelyben az országok megoszthatnák egymással az információkat a terrorellenes harcban – jelentette ki a Terrorelhárítási Központ főigazgatója az M1-nek szerdán.

Stockphoto

Terrorcselekmény előkészülete bűntett gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezett két férfit pénteken a Székesfehérvári Járásbíróság, szerdán pedig megkezdődött a büntetőperük.

MTI Fotó Balogh Zoltán

Magyarország kész elkezdeni a csatlakozási tárgyalásokat az Eurázsiai Fejlesztési Bankkal – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a bank éves konferenciáján pénteken Moszkvában.

A reggeli órákhoz képest a korábbi ágleszakadások és sorozatos fakidőlések miatt bevezetett útzárak közül többet is feloldhatott társaságunk.

2020. július 11., szombat, Nóra,Lili