(FRISSÍTVE! KÉPEKKEL!) Belehajtottak Maros megyében Orbán Viktor hivatalos konvojába - egy ember meghalt a balesetben

Téma: 

Baleset érte a bálványosi nyári szabadegyetem felé az Orbán Viktort kísérő konvoj egyik autóját a romániai Kelementelke és Erdőszentgyörgy között, de a miniszterelnököt szállító kocsi nem érintett a balesetben.

A konvoj román rendőri felvezetéssel haladt Tusnádfürdő felé, és az érintett autóban a csíkszeredai főkonzul, a helyettese és a Miniszterelnökség három munkatársa utazott, őket kórházba vitték. Mivel a konvoj román rendőri felvezetéssel haladt, és a helyszínelést a román rendőrök végezték, a történtekről részletes tájékoztatást a román rendőrség tud adni. Lapértesülések szerint egy szemből közlekedő személygépkocsi belehajtott a hivatalos konvojba. A balesetnek egy halálos áldozata is van. Magyarország miniszterelnökének a mai napon Tusnádon kellett volna találkoznia Kelemen Hunorral, az RMDSZ elnökével, szombaton pedig a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban tart előadást.

UPDATE: tudósítónk úgy értesült, a szembejövő forgalmat leállították a konvoj zavartalan elhaladása érdekében, de egy figyelmetlenül vezető sofőr belecsúszott az előtte álló autóba, és kilökte azt a konvoj elé. Az autó a konvojban haladó mikrobusszal ütközött, amelyben többek között a csíkszeredai főkonzul is utazott. A miniszterelnök konvojának balesetében a miniszterelnöki autó ugyan nem volt érintett, viszont a személygépkocsi vezetője meghalt. A csíkszeredai főkonzul pedig megsérült, ezért kórházba vitték. Öt másik emberrel együtt.

22:54 - Cristian Boeriu, a román rohammentő-szolgálat irányítója elmondta, hogy összesen hat ember került kórházba, de egyikük sem szenvedett súlyos sérülést.

Arra reagálva, hogy a román rendőrség szerint a balesetben érintett egyik autó sem volt a miniszterelnöki konvoj része, Havasi Bertalan, a magyar kormányfő sajtófőnöke az MTI-nek azt mondta, fenntartja korábbi nyilatkozatát.

Havasi Bertalan korábban azt közölte: a konvoj román rendőri felvezetéssel haladt Tusnádfürdő felé, amikor a baleset történt. Az érintett autóban a csíkszeredai főkonzul és helyettese, valamint a Miniszterelnökség három munkatársa utazott, akiket kórházba vittek.

2013. július 27. 10 óra:

Szemtanuk beszámolója szerint a konvoj román rendőri felvezetéssel haladt, a forgalom állt, amikor a konvoj áthalad az említett útszakaszon. Egy figyelmetlenül vezető sofőr belecsúszott az előtte álló autóba, és kilökte azt a konvoj elé - írja tudósításában az ErdélyTV, „Nem mondhatok semmit arra vonatkozóan, hogy mi történt a magyar miniszterelnökkel. Az előzetes vizsgálatok szerint egy Skoda márkájú autó frontálisan ütközött a konvoj egyik autójával, amely egy másik autónak csapódott. A Skoda sofőrje a helyszínen életét vesztette.” - mondta az erdélyi magyar televíziónak nyilatkozó rendőr a baleset helyszínén.
„Ahogy láttam én, ahogy hátul érkeztem, hogy jöttek a diplomaták, a rendőrautó ment elől, a balkéz felőli sort azt lehúzatták, ugye balra, az elhunyt az meg ki akarta előzni az összes többi sort, s akkor ez frontálisan ütközött vele.” - mesélte egy szemtanú.
„Szirénáztak, egy rendőrautó volt elől azt hiszem igen, az ment, s volt vagy három fekete autó, most már nem tudom pontosan részletezni, s ez le volt maradva ez az autó.” - főzte hozzá egy másik szemtanú.

Kapcsolódó cikkeink

Meghalt három magyar egy ausztriai autópálya-balesetben

Életét vesztette három magyar az ausztriai A4-es autópályán egy pénteken este történt autóbalesetben - közölte az ORF osztrák televízió.

Lezuhant egy ultrakönnyű sportrepülőgép csütörtökön eddig tisztázatlan körülmények között a Fejér megyei Úrhida közelében, a két utas közül az egyik meghalt – közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Egy ember meghalt, amikor kigyulladt egy családi ház Miskolcon

Egy ember meghalt, amikor kigyulladt egy családi ház pénteken délelőtt Miskolc külvárosában, a Lónyai Menyhért utcában – tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Illusztráció

Kigyulladt egy ház melléképülete vasárnap reggel Borsodszentgyörgyön, a tűzoltók egy ember holttestét hozták ki az ingatlanból - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

2020. január 21., kedd, Ágnes