Futballhuligánok randalíroztak Budapesten

Téma: 

Sajtóhírek szerint az esti magyar-román meccsre "hangoló" magyar ultrák mentek neki a vendégszurkolóknak. Az MTI úgy tudja, hogy nemcsak a belvárosban, hanem a Városligetben is volt összecsapás a két tábor között. Ezt az információt a rendőrség nem kommentálta.Huligánok randalíroztak csütörtökről péntekre virradó éjjel Budapest belvárosában, a Deák tér és az Erzsébet tér környékén. A rendőrség 17 személyt állított elő. A Budapesti Rendőr-főkapitányság péntek hajnalban azt közölte, hogy tizenhat személyt garázdaság elkövetése miatt állítottak elő, további egy személyt pedig azért, mert egy intézkedő rendőrt is fellökött. A hivatalos személy ellen elkövetett erőszak bűntett ügyében készített iratokat a rendőrség az illetékes ügyészség felé továbbítja.

 Kelemen Zoltán GergelyA BRFK közleményében jelezte: pénteken 0 óra 10 perc körüli időben Budapesten a VII. kerület Dob utca irányából az V. kerület Erzsébet tér felé tartva egy mintegy 100-120 főből álló csoport tagjai randalírozni kezdtek, hanggránátokkal zajt okoztak. A csoport tagjai közül többen a kiérkező rendőri egységek felé utcai szemetes edényeket, székeket, italos üvegeket dobáltak, több rendőrautóban anyagi kárt okoztak.Az MTI helyszíni tudósítója azt jelentette, hogy több jármű szélvédőjét betörték, kerekét kiszúrták. A huligánok a közelben lévő szórakozóhelyekről elhozott székekkel tettek kárt a rendőrautókban. A környéket sokáig lezárta a rendőrség. Korábban több médium is arról írt, hogy a péntek esti magyar-román Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzésre "hangoló" magyar ultrák nekiestek a meccsre érkezett vendégszurkolóknak.Az MTI úgy tudja, hogy nemcsak a belvárosban, hanem a Városligetben is volt összecsapás a két tábor között. Ezt az információt a rendőrség nem kommentálta.Forrás: MTIKép: MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Hétfő estétől kedd délutánig 140 milliméternyi csapadék hullott Budapesten, ami több mint két és fél hónap átlaga - jelentette ki az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa az M1 aktuális csatorna műsorában.A vihar gócpontja éppen az OMSZ fővárosi...

MTI Fotó Mohai Balázs

Az ország minden megyéjében és Budapesten is nyert a Fidesz–KDNP – mondta a Nézőpont Csoport vezetője vasárnap este az M1 választási műsorában.

Budapesten tárgyalnak hétfőn a visegrádi országok - Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia - kormányfői - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

2019. szeptember 16., hétfő, Edit