Gőgös: fegyelmi eljárás elé nézhet Szanyi Tibor

Írta: itv , - Frissítve: 29th September, 2014 - 7:48pm

Téma: 

Az MSZP elnökhelyettese szerint nem maradhat büntetés nélkül az, ha Szanyi Tibor, a párt európai parlamenti képviselője uniós pénzen látta vendégül a gój motorosokat.

    Gőgös Zoltán kérdésre beszélt erről hétfőn Budapesten újságíróknak a párt országos elnökségének üléséről távozóban. 

    Azt mondta, ha igazak a hírek, akkor Szanyi Tibor fegyelmi eljárás elé néz. Hozzátette: először azonban meg kell kérdezni Szanyi Tibort a történtekről, vagy tisztázza magát, vagy vállalja a következményeket.

    Az Index írása szerint körülbelül 2700 eurót (mintegy 842 ezer forint) költött az Európai Parlament (EP) a Szanyi Tibor meghívására Brüsszelbe kiránduló 12 fős gój motoros csoportra. Szanyi Tibor egy fogadást bukott el a szélsőjobboldali gój motorosokkal szemben, ezért hívta meg őket Brüsszelbe. A motorosok sérelmezték, hogy a fogadás ellenére Szanyi egy forintot nem költött rájuk, hanem mindent elszámolt az EP terhére.

    Az EP-képviselők lényegében bárkit meghívhatnak a parlamentbe, ahol a vendégeknek tisztségviselők magyarázzák el az EU működését, és a karzatról be is nézhetnek az ülésterembe. Egy képviselő egy évben legfeljebb 110 embert láthat vendégül öt csoportban, csoportonként legalább tíz emberrel - írta az Index.

 

mti

Kapcsolódó cikkeink