Gőgös: fegyelmi eljárás elé nézhet Szanyi Tibor

Téma: 

Az MSZP elnökhelyettese szerint nem maradhat büntetés nélkül az, ha Szanyi Tibor, a párt európai parlamenti képviselője uniós pénzen látta vendégül a gój motorosokat.

    Gőgös Zoltán kérdésre beszélt erről hétfőn Budapesten újságíróknak a párt országos elnökségének üléséről távozóban. 

    Azt mondta, ha igazak a hírek, akkor Szanyi Tibor fegyelmi eljárás elé néz. Hozzátette: először azonban meg kell kérdezni Szanyi Tibort a történtekről, vagy tisztázza magát, vagy vállalja a következményeket.

    Az Index írása szerint körülbelül 2700 eurót (mintegy 842 ezer forint) költött az Európai Parlament (EP) a Szanyi Tibor meghívására Brüsszelbe kiránduló 12 fős gój motoros csoportra. Szanyi Tibor egy fogadást bukott el a szélsőjobboldali gój motorosokkal szemben, ezért hívta meg őket Brüsszelbe. A motorosok sérelmezték, hogy a fogadás ellenére Szanyi egy forintot nem költött rájuk, hanem mindent elszámolt az EP terhére.

    Az EP-képviselők lényegében bárkit meghívhatnak a parlamentbe, ahol a vendégeknek tisztségviselők magyarázzák el az EU működését, és a karzatról be is nézhetnek az ülésterembe. Egy képviselő egy évben legfeljebb 110 embert láthat vendégül öt csoportban, csoportonként legalább tíz emberrel - írta az Index.

 

mti

Kapcsolódó cikkeink

Tisza Tibor távozik

Hétfőn megegyezés született a DVTK középpályása, Tisza Tibor ügyében: a klub és a játékos közös megegyezéssel azonnali hatállyal szerződést bontott - írja a klub.

Miskolc – „Csak arra emlékszem, hogy múlt szombaton a miskolctapolcai úton biciklizés közben eldőltem. Azt követően három nap eseményei kiestek az emlékezetemből” – mondta el Ignácz Tibor a média képviselőinek hétfőn, még a betegágyból.

Forrás: MTI, Máthé Zoltán

A 41. alkalommal kiosztott kitüntetést Jónás István, a Magyar Rádió Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és Szabó László Zsolt, az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója adta át a Magyar Rádió Márványtermében.

MTI Fotó Soós Lajos

Európának, az Európai Unió nemzeteinek képesnek kell lenniük állampolgáraik megvédésére – hangsúlyozta Benkő Tibor honvédelmi miniszter Bécsben, az EU-tagországok védelmi minisztereinek kétnapos tanácskozásán.

2019. május 26., vasárnap, Fülöp,Evelin