„Gombold Újra! Divat a Magyar”

Írta: itv , - Frissítve: 19th September, 2012 - 5:21pm

Téma: 

A nagysikerű „Gombold Újra! Divat a Magyar” program Brüsszelbe is eljutott, ahol a Magyar Kulturális Intézetben nyílik kiállítás a magyar divattervezők öltözékeiből - tájékoztatta az Irány Televízió szerkesztőségét a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Sajtó Főosztálya.

A rendezvény kapcsolódik a belgiumi Design Septemberhez. A kiállításon bemutatják a a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és a Design Terminál Non-profit Kft. szervezésében második alkalommal kiírt „Gombold újra! Divat a magyar” öltözéktervezési pályázat munkáit és a divatshow anyagaiból készült válogatást.

A kiállítást Kovács Zoltán, a KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára nyitja meg, aki a 2010-ben indított program egyik gazdája, főszervezője.

A brüsszeli rendezvénynek köszönhetően a fiatal magyar tervezők ezúttal is lehetőséget kapnak, hogy aktuális kollekcióikat is bemutathassák külföldön is, az egy hónapon át tartó Design September közönségének. A magyar tervezők belgiumi bemutatkozása a Balassi Intézet, a Hullám Közéleti és Kulturális Társaság és a Design Terminál közös szervezésében jöhetett létre.

A „Gombold Újra! Divat a magyar” öltözéktervezési pályázatot a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és a Design Terminal indította el. Először 2011-ben a Szépművészeti Múzeumban mutatkozott be a show, majd második alkalommal, idén tavasszal a Millenáris Parkban. A programnak jelentős szerepe van abban, hogy új lendületet kapott a magyar divat, a magyar motívumok, illetve a magyar divattervezők ruhái egyre népszerűbbek itthon és külföldön egyaránt. A pályázat és a rendezvény segítettek megújítani a magyar divatéletet, valamint egy olyan hagyományt teremtettek, ami nemzetközi tekintetben is segíteni tudja a tehetséges magyar fiatalokat.

Az idén már hatodik alkalommal megrendezett brüsszeli design fesztivál megjelenési lehetőséget ad a design szakma képviselőinek több mint 100 kulturális és kereskedelmi eseményével, izgalmas bemutatkozási fórumot teremtve a nemzetközi pályázóknak. A szervezők idén különös hangsúlyt fektettek a grafikai és textil munkákra.

Kapcsolódó cikkeink