Gulyás: Identitásunk nem válhat a bevándorlás áldozatává

Téma: 

Erős Európát csak olyan erős nemzetek alkothatnak, amelyek nem nyugszanak bele, hogy identitásuk a bevándorlás áldozatává váljon – mondta Gulyás Gergely a Magyar Nemzet pénteki számában megjelent interjúban.

 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, hogy „a Fidesz több mint két évtizede egy patrióta, jobbközép konzervatív párt, és az is marad”. Úgy vélte, azok, akik ma nyíltan beszélnek az Európai Egyesült Államok víziójáról, támogatják a bevándorlást, túllépnének a nemzeteken, és identitás nélküli, kevert népességben gondolkodnak, olyan új politikai stigmákat alkottak meg, mint a populizmus vagy a definiálatlan nacionalizmus, hogy relativizálják a demokratikus népakaratot, és hogy ne kelljen számot adniuk a nemzethez való viszonyulásukról.

MTI Fotó Vajda János

A politikus szerint a hétvégi választás tétje az, hogy egy bevándorlásellenes vagy egy bevándorláspárti Európai Bizottság alakul.

A miniszter a magyar külpolitika egyik nagy sikerének nevezte, hogy az elmúlt években a korábbinál szorosabb kapcsolatot tudtak kiépíteni a visegrádi együttműködés (V4) országaival. Úgy vélte, ennek köszönhetően ma az Európai Unióban a visegrádi álláspont egy konzisztens, Európa-barát, bevándorlásellenes, a nemzetek Európáját képviselő vélemény.

„Az együttműködés jelentőségét növeli, hogy a négy visegrádi ország vezetője úgy tud egységes álláspontra jutni, hogy mindegyik kormányfő pártja más európai pártcsaládhoz tartoznak. Egy jól működő unióhoz ilyen együttműködésekre van szükség” – mondta Gulyás Gergely.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Vajda János

Kapcsolódó cikkeink

Épületek égtek Edelényben

Családi ház tetőszerkezete, melléképületek és egy garázs is kigyulladt szerdán késő este a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényben, személyi sérülés nem történt, a tűzoltók még éjszaka megfékezték a lángokat - közölte az MTI-vel Dojcsák Dávid, a megyei katasztrófavédelmi...

MTI Fotó: Marjai János

 Az elmúlt napok szélsőséges időjárása komoly károkat okozott az erdőkben; Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős államtitkára a Pilisben a helyszínen tájékozódott a természeti csapásról - tájékoztatott a tárca kedden.

Nincs ár- és belvízi veszélyhelyzet az országban, de szükség esetén a katasztrófavédelem és együttműködő szervei, a kormányhivatalok, valamint a műszaki eszközök készen állnak a leggyorsabb és leghatékonyabb beavatkozásra - jelentette ki a BM Országos Katasztrófavédelmi...

Négy év után, augusztus 9-én újra megnyitják a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A termináljának kilátóteraszát. A terasz a tervek szerint csak a téli hónapokban zár be újra, augusztus 9. és 11. között ingyenesen látogatható lesz reggel 8 és 20 óra között.

2019. szeptember 16., hétfő, Edit