Gulyás: Identitásunk nem válhat a bevándorlás áldozatává

Téma: 

Erős Európát csak olyan erős nemzetek alkothatnak, amelyek nem nyugszanak bele, hogy identitásuk a bevándorlás áldozatává váljon – mondta Gulyás Gergely a Magyar Nemzet pénteki számában megjelent interjúban.

 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, hogy „a Fidesz több mint két évtizede egy patrióta, jobbközép konzervatív párt, és az is marad”. Úgy vélte, azok, akik ma nyíltan beszélnek az Európai Egyesült Államok víziójáról, támogatják a bevándorlást, túllépnének a nemzeteken, és identitás nélküli, kevert népességben gondolkodnak, olyan új politikai stigmákat alkottak meg, mint a populizmus vagy a definiálatlan nacionalizmus, hogy relativizálják a demokratikus népakaratot, és hogy ne kelljen számot adniuk a nemzethez való viszonyulásukról.

MTI Fotó Vajda János

A politikus szerint a hétvégi választás tétje az, hogy egy bevándorlásellenes vagy egy bevándorláspárti Európai Bizottság alakul.

A miniszter a magyar külpolitika egyik nagy sikerének nevezte, hogy az elmúlt években a korábbinál szorosabb kapcsolatot tudtak kiépíteni a visegrádi együttműködés (V4) országaival. Úgy vélte, ennek köszönhetően ma az Európai Unióban a visegrádi álláspont egy konzisztens, Európa-barát, bevándorlásellenes, a nemzetek Európáját képviselő vélemény.

„Az együttműködés jelentőségét növeli, hogy a négy visegrádi ország vezetője úgy tud egységes álláspontra jutni, hogy mindegyik kormányfő pártja más európai pártcsaládhoz tartoznak. Egy jól működő unióhoz ilyen együttműködésekre van szükség” – mondta Gulyás Gergely.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Vajda János

Kapcsolódó cikkeink

Vasárnaptól több ponton változik az idei vasúti menetrend az utasok megfelelőbb kiszolgálása érdekében. Érdemes előzetesen tájékozódni, hiszen új vonatokat indít a vasúttársaság, több esetben csökken a menetidő és újabb csatlakozási lehetőségek is adódnak.

Nyolc hónapos kislányát bántalmazta az a sajólászlófalvai asszony, aki ellen most az ügyben vádemelést javasol a rendőrség. Könnyű testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a kazincbarcikai kapitányság a 21 éves Sz.

MTI-fotó Szigetváry Zsolt

Magyarország megvédése nem a NATO és nem is az Európai Unió feladata, hanem a miénk – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán az Országház Kupolacsarnokában, a Honvéd Vezérkar főnöke tisztség átadás-átvételi ünnepségén.

2019. június 20., csütörtök, Rafael