Gumicserére kéri az autósokat a Közút Zrt.

Írta: itv , - Frissítve: 23rd November, 2013 - 5:23pm

Téma: 

Aktuálissá vált a nyári gumik lecserélésére gondolni, hidegben a gyengébb minőségű téli abroncs is jobb tapadást biztosíthat, mint a legjobb nyári - hangsúlyozta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.

Megérkezett a köd, néhány helyütt a fagypont alá süllyedt a hőmérséklet, és az első hó sem sokat várat már magára.

Pécsi Norbert, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője a Napközben keddi adásában hangsúlyozta, arra kérik a közlekedőket, hogy a hideg időszakban járműveiken cseréljék le nyári gumijaikat télire. Hozzátette: véleménye szerint a gyengébb minőségű téli abroncs is jobb tapadást biztosíthat, mint a legjobb minőségű nyári.  A gumicsere főleg a nehézgépjárműveknél ajánlott, főleg télen ugyanis a hegyvidéki vagy lankás területeken ezek nagyon sok esetben megcsúsznak, megpördülnek, árokba borulnak kopott nyári gumijaikkal.

Pécsi Norbert felhívta a figyelmet az utinform.hu internetes oldalon található téli közlekedési tanácsokat, egyúttal hangsúlyozta, a nem csak a Közút Zrt-nek, a járművezetőknek is tennie kell azért, hogy biztonságosan közlekedjenek a hideg időszakban. Hozzátette: nem csupán a téli gumiabroncsok használatáról van szó, hanem arról is, hogy mielőtt volán mögé ül valaki, tájékozódjon az útviszonyokról. Ha pedig ezután úgy dönt, hogy elindul, akkor csakis a téli közlekedésre felkészített járművel tegye – mondta a szóvivő.

Kapcsolódó cikkeink