Gumicserére kéri az autósokat a Közút Zrt.

Téma: 

Aktuálissá vált a nyári gumik lecserélésére gondolni, hidegben a gyengébb minőségű téli abroncs is jobb tapadást biztosíthat, mint a legjobb nyári - hangsúlyozta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.

Megérkezett a köd, néhány helyütt a fagypont alá süllyedt a hőmérséklet, és az első hó sem sokat várat már magára.

Pécsi Norbert, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője a Napközben keddi adásában hangsúlyozta, arra kérik a közlekedőket, hogy a hideg időszakban járműveiken cseréljék le nyári gumijaikat télire. Hozzátette: véleménye szerint a gyengébb minőségű téli abroncs is jobb tapadást biztosíthat, mint a legjobb minőségű nyári.  A gumicsere főleg a nehézgépjárműveknél ajánlott, főleg télen ugyanis a hegyvidéki vagy lankás területeken ezek nagyon sok esetben megcsúsznak, megpördülnek, árokba borulnak kopott nyári gumijaikkal.

Pécsi Norbert felhívta a figyelmet az utinform.hu internetes oldalon található téli közlekedési tanácsokat, egyúttal hangsúlyozta, a nem csak a Közút Zrt-nek, a járművezetőknek is tennie kell azért, hogy biztonságosan közlekedjenek a hideg időszakban. Hozzátette: nem csupán a téli gumiabroncsok használatáról van szó, hanem arról is, hogy mielőtt volán mögé ül valaki, tájékozódjon az útviszonyokról. Ha pedig ezután úgy dönt, hogy elindul, akkor csakis a téli közlekedésre felkészített járművel tegye – mondta a szóvivő.

Kapcsolódó cikkeink

Maláj utasszállító - Szigorúbb szankciók bevezetését sürgetik Oroszországgal szemben az Európai Parlament (EP) képviselői

Szigorúbb szankciók bevezetését sürgetik Oroszországgal szemben az Európai Parlament (EP) képviselői, miután az uniós parlament külügyi bizottsága kedden megbeszéléseket folytatott Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszterrel....

Kegyeleti megemlékezést tartottak szombaton, a hejcei légi szerencsétlenség hetedik évfordulóján a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen.

A magyar versenyzők egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet szereztek a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu Európa-bajnokság szombat délelőtti döntőiben.

MTI/EPA/Carsten Rehder

A migránspárti nem kormányzati szervezetek sem Magyarországon, sem máshol nem kívánják átláthatóvá tenni tevékenységüket és pénzügyeiket, ezzel pedig beismerik, hogy eddig illegálisan működtek - jelentette ki Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője keddi...

2019. június 24., hétfő, Iván