Gumicserére kéri az autósokat a Közút Zrt.

Téma: 

Aktuálissá vált a nyári gumik lecserélésére gondolni, hidegben a gyengébb minőségű téli abroncs is jobb tapadást biztosíthat, mint a legjobb nyári - hangsúlyozta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.

Megérkezett a köd, néhány helyütt a fagypont alá süllyedt a hőmérséklet, és az első hó sem sokat várat már magára.

Pécsi Norbert, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője a Napközben keddi adásában hangsúlyozta, arra kérik a közlekedőket, hogy a hideg időszakban járműveiken cseréljék le nyári gumijaikat télire. Hozzátette: véleménye szerint a gyengébb minőségű téli abroncs is jobb tapadást biztosíthat, mint a legjobb minőségű nyári.  A gumicsere főleg a nehézgépjárműveknél ajánlott, főleg télen ugyanis a hegyvidéki vagy lankás területeken ezek nagyon sok esetben megcsúsznak, megpördülnek, árokba borulnak kopott nyári gumijaikkal.

Pécsi Norbert felhívta a figyelmet az utinform.hu internetes oldalon található téli közlekedési tanácsokat, egyúttal hangsúlyozta, a nem csak a Közút Zrt-nek, a járművezetőknek is tennie kell azért, hogy biztonságosan közlekedjenek a hideg időszakban. Hozzátette: nem csupán a téli gumiabroncsok használatáról van szó, hanem arról is, hogy mielőtt volán mögé ül valaki, tájékozódjon az útviszonyokról. Ha pedig ezután úgy dönt, hogy elindul, akkor csakis a téli közlekedésre felkészített járművel tegye – mondta a szóvivő.

Kapcsolódó cikkeink

hirado.hu

Több mint kétezer migráns alszik jelenleg a párizsi utcákon, amire tavaly tavasz óta nem volt példa, a kormány ezért újabb 1200 befogadóhely átadását tervezi – közölték pénteken hivatalos források.

MTI Fotó Baranyi Ildikó

Nem ért egyet az RMDSZ a román kormány döntésével, mely sürgősségi rendelettel módosította a büntető törvénykönyvet és a büntetőeljárást.

Tiszacsege-Ároktő

Az elmúlt 24 órában jelentős csapadékmennyiség nem hullott a Duna magyarországi vízgyűjtő területén. A felső vízgyűjtőkön lehulló maximálisan 10 mm-nyi csapadékból újabb számottevő árhullám nem várható a hazai Duna szakaszokon.

2020. február 26., szerda, Edina