A gyermekek egészsége fontosabb a büfések pénztárcájánál

Téma: 

Meg lehet előzni a hazánkban tomboló népbetegségeket, ha odafigyelünk a kicsik egészséges életmódjára – húzta alá Rétvári Bence.

Mint ismert, csütörtökön körlevélben tájékoztatta az iskolaigazgatókat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az iskolai büfékben árusítható, valamint a tiltott termékekről. A témával kapcsolatban a tárca államtitkára az M1 Ma reggel című műsorában kifejtette, hogy hazánkban az elhízás már fiatal korban is komoly problémát jelent: ma minden ötödik kisfiú és negyedik kislány már hétévesen túlsúllyal küzd.

MTI Fotó

„Felnőttként komoly gondokat okozhat, ha hozzászoknak a csipszhez és az energiaitalhoz”

Rétvári Bence kiemelte, hogy ez már 40-50-60 éves korban komoly problémákhoz vezethet. „A nyugati ember azért egészségesebb, mert olyan ételeket eszik, melyek megelőzik azokat a betegségeket, melyek hazánkban népbetegségek” – tette hozzá.

A kormány ezért vezette be a mindennapi testnevelést és a reformmenzát, melynek keretében egyre több zöldség és gyümölcs kerül a gyermekek elé. „Nem szabad, hogy a büfé ellenpontja legyen ennek” – tette hozzá.

„Ha a boltban egészségtelen, akkor az iskola büféjében is egészségtelen” – utalt a most bevezetett szabályozásra, ami komoly szankciókkal bírhat a büfésekre, akiknek fontosabb a pénztárcája, mint a gyermekek egészsége. Felidézte, hogy a The Economist is a hazai csipszadó sikerességéről írt, melynek hatásaiból muszáj, hogy a legkisebbek is profitáljanak.

Forrás: hirado.hu, M1

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

Balczó: A pénznél a jogalkotás fontosabb

A Jobbik képviselője szerint annál, hogy mennyi uniós forrás érkezik Magyarországra, sokkal fontosabb, hogy a jogalkotás terén olyan eredményeket érjenek el, melyek önmagukban nagyobb mozgásteret biztosítanak Magyarországnak.

A Szikszói kistérségben elindított 600 millió forintos támogatású projekt komplex jellegű, számos szakterületen egyszerre avatkozik be, ezáltal hatékonyan segíti elő a gyerekszegénység elleni küzdelmet.

police.hu
Az Ózdi Rendőrkapitányság vezetője a társszervekkel tartott gyámügyi egyeztető fórumot a fiatalok bűncselekményektől való megóvása érdekében.
 
2019. június 27., csütörtök, László