Ha nincs megegyezés a munkaidőkeretről, visszavonják a javaslatot

Téma: 

Ha az Országgyűlés Gazdasági bizottságának ülésén az érintettek részvételével nem születik megegyezés a munkaidőkeretről szóló törvénymódosító javaslatról, a testület visszavonja azt, és arról a versenyszféra és a kormány közötti egyeztető fórum tárgyal tovább - közölte a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatón.

Kósa Lajos hozzátette: a kormánypárt képviselőcsoportja kezdeményezte, hogy ha a gazdasági bizottságban megállapodás születik, az Országgyűlés térjen vissza a munka törvénykönyvének módosítására, ha viszont nem, akkor ne tárgyalják azt.

Hangsúlyozta: a fő szempont az, hogy a munkavállalók érdekei ne sérüljenek.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkeink

Úgy látják, az "haszontalan", és nem old meg semmit a Quaestor-károsultak problémájából. Szigetvári Viktor pártelnök szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek van felelőssége van az ügyben, mert nem intézkedett időben, és ezzel méltatlanná vált a pozíciójára.

MTI/EPA/Olivier Hoslet

Az Európai Bizottság a jogállamiság követelményeinek meglétéhez kötné az uniós kifizetéseket a következő hétéves költségvetési időszakban (2021–2027) – közölte Jean-Claude Juncker, az uniós bizottság elnöke szerdán.

Forrás: MTI

Megvétózta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a török menekülttáborokból Európába történő direkt áttelepítési javaslatot, ezért megszakadt az uniós csúcstalálkozó, jelenleg külön egyeztetések folynak – értesült az MTI brüsszeli forrásokból hétfőn.

MTI/EPA/Nake Batev

Az Alapjogokért Központ szakértője szerint a bolgár elnökség által beterjesztett migrációt érintő javaslatok értelmében Magyarországnak évente nagyjából tízezer bevándorlót kellene befogadnia.

2019. május 26., vasárnap, Fülöp,Evelin