Hálapénz

Téma: 

A parlament egészségügyi bizottságának elnöke elmondta: a hálapénzt, a szülészeti tarifát úgy lehet megszüntetni, ha az orvosok legális díjtételek szerint kapnak pénzt az egészségbiztosítástól. Elvadult a helyzet, megnőttek a kikényszerítéssel megkövetelt tarifák: ez adta a végső lökést ahhoz, hogy harc induljon az orvosi korrupció ellen - mondta el az elnök.
Mikola István bejelentette, hogy először azok ellen a szülészorvosok ellen lépnek fel, akik előre meghatározzák, mennyibe kerül náluk egy gyerekszülés.

Kapcsolódó cikkeink

MTI-fotó: Soós Lajos

Magyarország a vészhelyzetben kénytelen volt a jogrendszerét megváltoztatni ahhoz, hogy szembe tudjon nézni az Európai Uniót sújtó, példa nélküli migrációs nyomással, de ezt a nemzetközi jogi normákkal összhangban tette, a határok védelmét előíró schengeni és a...

Shutterstock

Azok a fekvőbetegek, akik az április 8-ai választás napján nem tudnak a lakcímük szerinti szavazókörben szavazni, átjelentkezhetnek és mozgóurnát kérhetnek a voksoláshoz.

Szociális tűzifát kapnak a rászorulók

A Borsod megyei Girincsen például 131 család kap segítséget a tüzeléshez, köztük idős emberek és többgyermekes családok. A szociális tűzifa-program a vidéken élő, fával tüzelő embereken segít, a rezsicsökkentést részeként.

MTI/EPA/Alberto Estevez

Egy friss közvéleménykutatás során a lakosság 44,2 százaléka válaszolt igennel, 42,2 százalék pedig nemmel arra a kérdésre, miszerint a helyi rendőrség elkövetett-e biztonsági hibákat a két héttel ezelőtti, katalóniai merényletek idején.

2020. május 29., péntek, Magdolna