Havi negyvenezer forint lesz a kétgyermekesek családi adókedvezménye

Írta: itv , - Frissítve: 28th December, 2018 - 12:21pm

Téma: 

Negyvenezer forintra emelkedik januártól a kétgyermekesek családi adókedvezménye – tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-t.

Novák Katalin hozzátette: az adókedvezményt már azok is igénybe vehetik, ahol érkezik a második gyermek, a várandósság 91. napjától. Az államtitkár felidézte: a második Orbán-kormány első intézkedései sorában 2011-ben vezették be a családi típusú adózást. Ez arról szól, hogy a dolgozó szülők minél több megtakarítást tudjanak családjukra fordítani, minél több pénzt vihessenek haza. Erről szól a családi adókedvezmény – fejtette ki.
 
MTI Fotó Bruzák Noémi
 

A kormány 2016 óta négy lépésben minden évben megemelte a kétgyermekesek adókedvezményét. Ez a jövő évben eléri a 2015-ös, 20 ezer forintos összeg kétszeresét.

Novák Katalin elmondta: csak a családi adókedvezménynek köszönhetően – a jövő évi költségvetést is számítva – már 2250 milliárd forintot takaríthatnak meg a magyar családok.

A folytatás nagyban függ a napokban lezárult, a családok védelméről szóló nemzeti konzultáció eredményétől – fogalmazott az államtitkár, kiemelve: több mint 1,3 millióan töltötték ki a konzultációs ívet. E visszajelzések alapján születnek meg – akár már a jövő év első negyedében – a családok támogatásáról szóló további döntések – fűzte hozzá. Novák Katalin kiemelte: folytatódik a családbarát kormányzás Magyarországon.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Bruzák Noémi

 

Kapcsolódó cikkeink