Heller Ágnes: Nagyon rossz miniszterelnök volt Gyurcsány Ferenc

Téma: 

A most egy osztrák liberális lapnak nyilatkozó filozófus tagja annak az értelmiségi körnek, amelyik a Népszava korábbi információi szerint január elején rávette Bajnai Gordont, támogassa a közös ellenzéki lista ötletét.

"Nagyon rossz miniszterelnök volt Gyurcsány Ferenc" - ezt mondta Heller Ágnes az egyik osztrák liberális lapnak. A filozófust a Wiener Zeitung újságírója arról kérdezte, hogy miért szerezhetett kétharmados többséget az új kormány 2010-ben, erre válaszolta azt, hogy nagyon rossz volt a szocialista kormány, majd hozzátette: Gyurcsány Ferencet tisztességes embernek és jó demokratának tartja, de szerinte nagyon rossz miniszterelnök volt, aki politikailag egyáltalán nem volt tehetséges, hanem kétbalkezes volt. Heller Ágnes azt is hozzátette, hogy Gyurcsány Ferenc "semmit nem mozdított meg, és Magyarország eladósodott." Heller Ágnes tagja annak az értelmiségi körnek, amelyik a Népszava korábbi információi szerint január elején rávette Bajnai Gordont, hogy támogassa a közös, vagyis Gyurcsány Ferenccel is kibővített ellenzéki lista ötletét. Heller Ágnes és társai akkor egy nyílt levelet is írtak, amelyben a demokratikus erők teljes körű összefogását szorgalmazták. Néhány nappal később Bajnai Gordon jelentette be, hogy az MSZP és az Együtt-PM korábbi tiltakozása ellenére Gyurcsány Ferenc is rajta lesz a közös listán. Bajnai Gordon később egy interjúban elismerte, hogy valóban találkozott értelmiségiek egy csoportjával, de azt mondta, nem az ő nyomásukra, hanem önállóan döntött a szövetség kibővítéséről.

Kapcsolódó cikkeink

MTI/EPA/Andy Rain

Az Ipsos 16 országban végzett felmérése szerint a megkérdezettek többsége úgy véli, rossz döntés volt Nagy-Britannia részéről, hogy kilép az Európai Unióból.

A vízzel kapcsolatos problémákról is szó volt Ferenc pápa és Áder János között a vatikáni audiencián, mivel a magyar államfő szerint ezekből származnak majd a XXI. század legsúlyosabb kihívásai.

Zuschlag: Gyurcsány Ferenc erőszakos, agresszív karakter volt

Gyurcsány Ferenc, „amikor az érdekei úgy kívánják, akkor tisztességesnek mutatja magát, amikor az érdekei úgy kívánják, akkor az ellenfeleit áztatja” – mondta a volt MSZP-s képviselő Az Estében.

2020. december 3., csütörtök, Ferenc