Herczegh Anitát lenyűgözte a „magyar máltaiak” profizmusa

Téma: 

Folyamatosan követi és részt is vesz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkájában a köztársasági elnök felesége, Herczeg Anita - erről beszélt a közmédiának adott exkluzív interjújában.

Herczeg Anita felidézte: évek óta aktív résztvevője a karitatív tevékenységeknek, hacsak teheti személyesen, a helyszínen segít a rászorulóknak. A köztársasági elnök felesége dícsérte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját, úgy fogalmazott: lenyűgözte az a profizmus, amivel a szervezet végzi a segítő tevékenységét, legyen szó a hajléktalanok ellátásáról, a roma falvakban élők felzárkóztatásáról, gyermekek megsegítéséről határon innen és túl.

Internet

Úgy fogalmazott a közmédia kérdésére: jószolgálati nagyköveteként elsősorban a figyelemfelhívás a feladata, de ezen túlmenően, ha csak teheti, szeret személyesen is részt venni ezekben az akciókban. Volt velük például Kárpátalján is – idézte fel a múltat – ahol nagyon szegény falvakat felkeresve, a legszegényebb lakóknak segélycsomagokat szállítottak és osztottak szét.

Magáról a Magyar Máltairól elmondta: lenyűgözte az a profizmus, amivel a Szeretetszolgálat az összes segítő tevékenységét végzi, bármilyen területről legyen szó, akár a hajléktalanok ellátása, akár a roma falvakban a felzárkóztatás, gyermekek segítése, akár a segítségnyújtás, mentőszolgálat, csomagok gyűjtése, juttatása határon innen és túl a rászorulóknak.

Forrás: hirado.hu, M1

Kép: Internet

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Kovács Tamás

A koronavírus-járvány idején most nagyobb a baj, mint eddig bármikor, ezért a mostani időszak az összefogás, az összekapaszkodás ideje – mondta a köztársasági elnök felesége újságírók előtt kedden Budapesten.

A magyar-magyar párbeszéd és a Nyugat-Balkán a kiemelt témája az idei Tusványosnak, a 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetemnek, július 23-28. között, az erdélyi Tusnádfürdőn - jelentette ki Németh Zsolt külügyi államtitkár az esemény budapesti sajtótájékoztatóján.

A brüsszeli magyar nagykövet tudomása szerint két magyar sebesült meg a brüsszeli merényletsorozatban, mindkettőjüket kórházban ápolják. Ezt Nagy Zoltán nagykövet az M1 élő adásában közölte.

 

Az Aluinvent Zrt. (www.aluinvent.com) nagyszilárdságú és ultrakönnyű alumínium termékek, anyagtechnológiai és anyagvizsgálati berendezések fejlesztésével, gyártásával és mérnöki szolgáltatások nyújtásával foglalkozik.

2020. április 7., kedd, Herman