Hétszáz nyári tábor már várja a jelentkezőket

Téma: 

A múlt csütörtöki kormányzati bejelentés értelmében napközis táborokat már lehet tartani, az ottalvós táborokra viszont még legalább egy hónapot várni kell, de jelentkezni azokra is lehet, ha mégsem engedélyezik a megtartásukat, akkor a foglalót mindenki visszakapja.

 

A múlt csütörtöki kormányzati bejelentés értelmében napközis táborokat már lehet tartani, az ottalvós táborokra viszont még legalább egy hónapot várni kell – mondta a taborfigyelo.hu vezetője kedden a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Tóth Béla elmondta, a honlapjukon hétszáz turnus közül lehet válogatni, ami kevesebb, mint az ilyenkor szokásos mennyiség, tehát nincs annyi hely, mint tavaly.

MTI Fotó

Hozzátette: a legtöbb szervező már februárban meghirdette táborait, így csak a „startpisztolyra” vártak, vagyis arra, hogy fogadhassák a foglalásokat. Ezért ottalvós táborokra is lehet már jelentkezni, ha pedig mégsem engedélyezik a megtartásukat, akkor a foglalót mindenki visszakapja – emelte ki.

Hozzátette, a foglalások elindítására azért is volt szükség, mert arra számítanak, hogy túljelentkezés lesz, így a táborok ára néhány héten belül – akár 25-30 százalékkal is – megdrágulhat.„Úgyhogy én azt javaslom a kedves szülőknek, hogy minél előbb foglaljanak tábort (…), hogy biztosítsák a gyermeknek a táborhelyet, méghozzá alap–, normális áron” – fogalmazott Tóth Béla.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Október első napjaiban a hajnali órákban már gyenge fagyra is készülni kell.

Internet

Az elmúlt napokban 65 ezerre nőtt és várhatóan tovább növekszik Magyarországon a belvízzel elöntött terület nagysága - közölte Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

CÖF: nevezzék meg a 2010 előtti nemzeti vagyonvesztés felelőseit!

A Civil Összefogás Fórum szerint a 2002 és 2010 közötti kormányok alatt veszteség érte a nemzeti vagyont, a CÖF a felelősség feltárása végett a médián keresztül a nyilvánossághoz fordul.

MTI/AP/ANSA/Angelo Carconi

Egy hónap alatt megfeleződött az Olaszországba eljutó migránsok száma.

2020. június 3., szerda, Klotild