Hévízen bevásároltak az oroszok

Téma: 

Szállodát, sok panziót és több száz egyéb ingatlant, lakóházat vásároltak az utóbbi években orosz állampolgárok és befektetők Hévízen - írja a Napi Gazdaság pénteki számában.

 

Papp Gábor, a Zala megyei város polgármestere szerint kétszáz-háromszáz hévízi ingatlan lehet orosz tulajdonban, míg az ukránok néhány tucat házat szerezhettek meg az elmúlt években.

 Czika László

A hévízi orosz terjeszkedésben nincs semmi rendkívüli, hiszen a rendszerváltás után mindig sok külföldi vásárolt itt ingatlant, csak korábban svájciak, hollandok, németek és osztrákok vettek házakat vagy apartmanokat a városban.

Kapcsolódó cikkeink

Egy friss felmérésből kiderült, az oroszok több mint fele úgy véli, hogy népüknek komoly szerepe volt a világtörténelem alakításában.

Az oroszok 700 millió köbméter gáz számára foglaltak le kapacitást a magyarországi gáztárolókban – írja a Napi Gazdaság szerdai száma.

 

KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP - GETTY IMAGES

A Társadalmi Vélemény Alapítvány (FOM) június elején végzett közvélemény-kutatásában másfélezer embert kérdeztek meg 43 orosz régióban. Harminchat százalékuk választotta az orosz elnököt erkölcsi szempontból a legtekintélyesebbnek.

 

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) határozata szerint hétnapos tűzszünetet hirdettek volna a szíriai Aleppóban, de Oroszország és Kína hétfőn megvétózta.

2021. január 16., szombat, Gusztáv