Hivatalosan megnyitották az idei tanévet

Írta: itv , - Frissítve: 31st August, 2018 - 1:55pm

Téma: 

Idén Esztergomban volt a Nemzeti tanévnyitó központi ünnepsége. Az emberi erőforrások minisztere arról beszélt, hogy a kormány folyamatosan javítja az oktatás feltételeit. Az évnyitókat sokfelé a hétvégén tartják, hétfőn pedig több mint egymillió diáknak kezdődik el az új tanév.

Több mint ezer ünneplőbe öltözött diák töltötte meg az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola tornatermét a nemzeti tanévnyitón.
 
MTI Fotó Máthé Zoltán
 

Erdő Péter bíboros azt mondta: komoly jelentősége van annak, hogy az új tanév egy egyházi iskolában indul. Arra emlékeztetett, hogy a rendszerváltás előtt kivették az egyház kezéből az oktatást. Mára viszont kiegészítik egymást az állami intézményekkel.

A világi és egyházi iskolák nem ellenfelei, de még csak nem is versenytársai egymásnak, hanem kiegészítik egymást. Az a hivatásuk, hogy együttműködjenek a fiatalok érdekében – mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.

Az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós a gyerekeket arra kérte, hogy ne csak a leckét tanulják meg, hanem gondolkodni is. A tanárokhoz fordulva pedig azt, hogy mutassanak példát a jövő nemzedékének. Kásler Miklós azt hangsúlyozta: a kormány ahogy eddig, az új tanévben is tovább javítja az oktatás feltételeit.

„A kormány az oktatás tárgyi feltételeit folyamatosan javítja. Az idei tanévben 190 milliárd forinttal többet költ erre a célra. Az oktatás tartalmát azonban önök határozzák meg” –fogalmazott Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Hétfőn reggel nyolc órakor több egymillió általános, középiskolás és szakiskolás diáknak csöngetnek be újra.

Forrás: hirado.hu, M1

Kép: MTI Fotó Máthé Zoltán

 

Kapcsolódó cikkeink