Hivatalosan megnyitották az idei tanévet

Téma: 

Idén Esztergomban volt a Nemzeti tanévnyitó központi ünnepsége. Az emberi erőforrások minisztere arról beszélt, hogy a kormány folyamatosan javítja az oktatás feltételeit. Az évnyitókat sokfelé a hétvégén tartják, hétfőn pedig több mint egymillió diáknak kezdődik el az új tanév.

Több mint ezer ünneplőbe öltözött diák töltötte meg az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola tornatermét a nemzeti tanévnyitón.
 
MTI Fotó Máthé Zoltán
 

Erdő Péter bíboros azt mondta: komoly jelentősége van annak, hogy az új tanév egy egyházi iskolában indul. Arra emlékeztetett, hogy a rendszerváltás előtt kivették az egyház kezéből az oktatást. Mára viszont kiegészítik egymást az állami intézményekkel.

A világi és egyházi iskolák nem ellenfelei, de még csak nem is versenytársai egymásnak, hanem kiegészítik egymást. Az a hivatásuk, hogy együttműködjenek a fiatalok érdekében – mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.

Az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós a gyerekeket arra kérte, hogy ne csak a leckét tanulják meg, hanem gondolkodni is. A tanárokhoz fordulva pedig azt, hogy mutassanak példát a jövő nemzedékének. Kásler Miklós azt hangsúlyozta: a kormány ahogy eddig, az új tanévben is tovább javítja az oktatás feltételeit.

„A kormány az oktatás tárgyi feltételeit folyamatosan javítja. Az idei tanévben 190 milliárd forinttal többet költ erre a célra. Az oktatás tartalmát azonban önök határozzák meg” –fogalmazott Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Hétfőn reggel nyolc órakor több egymillió általános, középiskolás és szakiskolás diáknak csöngetnek be újra.

Forrás: hirado.hu, M1

Kép: MTI Fotó Máthé Zoltán

 

Kapcsolódó cikkeink

MTI/EPA/Alexei Druzhinin

Hivatalosan is elnökjelöltként jegyezte be Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfőt az orosz Központi Választási Bizottság kedden Moszkvában.

MTI/EPA/Christian Bruna

Hivatalosan is felmentette hivatalából a kormányt Alexander van der Bellen osztrák államfő kedden, egy nappal azután, hogy a parlament megvonta a bizalmat Sebastian Kurz kancellár kormányától.

EPA

Hivatalosan is kilépett az ENSZ globális migrációs csomagjából Brazília – számolt be kedden az O Estado de Sao Paulo című helyi napilap, amely a világszervezetben lévő saját forrásaira hivatkozott a cikkben.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

"Zárva" feliratú táblát helyeztek el szerdán a debreceni menekülttábor kapuján, ezzel hivatalosan és jelképesen is bezárták a menekültek helyi befogadóállomását, amely húsz éven át működött a városban.Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője azt...

2019. június 27., csütörtök, László