HÓHELYZET - március 15.- 10 óra

Téma: 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának péntek 10 órai összesítése alapján a Dunántúlon Baranya, Veszprém és Fejér megye több pontján, valamint a Duna vonalától keletre mindenhol esik a hó. Baranya, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, továbbá a Duna menti területeken intenzíven havazik. Emellett a viharos szél okozta hóátfúvások is komoly problémákat okoznak.

A Magyar Közút teljes gépparkja, közel 700 munkagép dolgozik, de a viharos erővel fújó szél percek alatt visszahordja a havat a burkolatra. A Dunántúl nagy részén most is viharos erővel tombol a szél és hasonlóan erős szelet jeleznek Bács-Kiskun megyéből, valamint északon Szikszó és Sátoraljaújhely környékéről. Máshol is nagyon élénk szél fúj, ami hordja a havat, és számtalan utat járhatatlanná tett és tesz. Az eddig lezárt utak száma meghaladja a 150-et, rengeteg az elzárt település, sokfelé a hátrahagyott és hóval befújt járművek okoznak óriási gondot. A havaria helyzetre való tekintettel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. nyomatékosan kéri az autósokat, hogy a hófúvásokban érintett területeken semmiképpen ne induljanak útnak!

Kapcsolódó cikkeink

EPA

Donald Trump Mike Pence jelenlegi alelnökkel együtt indul a 2020-ban tartandó választáson – ezt az amerikai elnök maga erősítette meg vasárnap New Jersey-ben újságíróknak.

Hivatalosan jövő év márciusában nyitja meg kapuit, de heti egy alkalommal már november második felétől megtekinthető Pozsonyban a Kommunizmus bűntetteinek és áldozatainak múzeuma.

EPA

A volt NDK területén "büntették" a szavazók leginkább az NDK-ban felnőtt Angela Merkel kancellárt a vasárnapi németországi választáson.

EPA/Larry W. Smith

Veszett kutyákhoz hasonlította csütörtökön a szíriai menekülteket az amerikai Alabama állambeli Mobile-ben egy kampányrendezvényen Ben Carson, aki a felmérések szerint az egyik legnépszerűbb republikánus elnökjelölt-aspiráns.

2020. július 4., szombat, Ulrik