Hőségre figyelmeztetnek szinte az egész országban

Téma: 

Egyetlen megye kivételével az ország egész területén hőségre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd éjfélig.

 

Kedden az ország nagy részén a napi középhőmérséklet elérheti a 25 fokot – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely Nógrád kivételével valamennyi megyében hőségre figyelmeztet.

OMSZ, hirado.hu

A napi előrejelzés szerint kedd késő délutántól éjfélig keleten néhol egy-egy zivatar kialakulhat viharos, akár 80 kilométeres szél, esetleg kisebb méretű jég kíséretében. Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyében ezért erre is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat. Kiemelve, hogy elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenthet az erős szél és jégeső mellett.

Forrás: hirado.hu

Kép: OMSZ, hirado.hu

Kapcsolódó cikkeink

EPA/Clemens Bilan

Szinte borítékolható, hogy Angela Merkel lehet a következő német kancellár – mondta Pócza István, a Századvég Alapítvány vezető elemzője az M1 aktuális csatornán szerdán.

Az egész országra figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat csütörtökre a várható heves zivatarok, felhőszakadás, viharos szél, illetve a sok eső miatt. Három megyében tartós hőségre is figyelmeztetnek.

 

2019. szeptember 16., hétfő, Edit