Húsvétig tart az élelmiszer-ellenőrzés

Írta: itv , - Frissítve: 26th March, 2019 - 10:59am

Téma: 

Az idén az országos tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzési sorozat március 25-től a húsvéti ünnepek végéig, április 22-ig tart, az akciót a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal koordinálja – közölte az Agrárminisztérium hétfőn az MTI-vel.

 

Kiemelték, a Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár által elrendelt országos akció során a szakemberek a hagyományosan népszerű árukat, többek között a sonka, tojás, bor, édesség, valamint szezonális zöldség- és gyümölcstermékeket ellenőrzik.

MTI Fotó Mohai Balázs

A növényi termékeknél kiemelten vizsgálják a primőr árut, azok közül is főleg a gyorsan romló zöldségeket és gyümölcsöket – írja az Agrárminisztérium közleményében.

Zsigó Róbert államtitkár a közleményben kiemelte, az akciók közös jellemzője, hogy átláthatók, az érintett termékköröket és célterületeket előre nyilvánosságra hozzák.

A szakemberek számára nem az a fő szempont, hogy minél több bírságot szabjanak ki, hanem az, hogy a vásárlók a megnövekedett forgalom mellett is biztonságos termékeket tehessenek kosarukba. Tapasztalatok szerint a szezonális ellenőrzések hatása egyre jobban érvényesül, az előállítók, forgalmazók számítanak a vizsgálatra, ezért nagyobb körültekintéssel járnak el – fogalmazott az akció kapcsán a közleményben az államtitkár.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Mohai Balázs

Kapcsolódó cikkeink