Indul a negyedik mobilszolgáltató fejlesztése

Téma: 

Az állami konzorcium a bírósági döntés ellenére megkezdi a negyedik mobilszolgáltató fejlesztését - írja a Magyar Nemzet.
Bár a bíróság döntése értemében a negyedik mobilszolgáltató legalább szeptember elejéig nem veheti használatba a hírközlési hatóság tenderén elnyert frekvenciát, az állami MPVI Mobil Zrt. még júliusban kiírhatja a hálózat építésére vonatkozó tenderét.

Az MPVI januárban szerezte meg 10 milliárd forintért azt a sávtartományt, amely egy új, teljes körű kereskedelmi távközlési szolgáltatás indításához szükséges, ám a tendert lezáró határozatot megtámadták a már régóta működő társaságok, a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone. A cégek a pályázat kiírását sérelmezték, és egyebek között kérték a határozat felfüggesztését a kereset elbírálásáig.

A felperesek kifogást emeltek a nemzeti roamingkötelezettség ellen is, amelynek lényege, hogy a régi szolgáltatók valamelyike köteles hálózata egy részét bérleti díj ellenében kölcsön adni az új versenytársnak, amíg az el nem készül a saját infrastruktúrájával. Ezt ugyan a három cég önként elfogadta, a keresetben azonban már kényszerről beszélnek.

Ha a bíróság a nemzeti roamingügyben helyt adna a felperes kifogásainak, az újabb perek sorát indítaná el, a negyedik társaság ugyanis nem tudná elindítani szolgáltatását, így felmerülne a vélhetőleg sokmilliárdos nagyságrendű, úgynevezett biztatási kár - olvasható a lapban.

www.hir24.hu

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó
Kapás Boglárka negyedik lett a 400 méter gyors vasárnapi döntőjében a riói olimpián, a számot az amerikai Katie Ledecky nyerte világcsúccsal.
 
Nem kizárt egy negyedik rezsicsökkentés

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint nem kizárt a negyedik rezsicsökkentés. Kocsis Máté erről hétfőn a Védjük meg a rezsicsökkentést! című fórumsorozat kaposvári rendezvényén beszélt újságírói kérdésre.

MTI Fotó

A képviselők ma interpellálhatják először a negyedik Orbán-kormány tagjait az Országgyűlésben.

M4Sport

A negyedik helyen végzett a magyar női rövidpályás gyorskorcsolyaváltó a phjongcshangi téli olimpián.

2020. december 3., csütörtök, Ferenc