Ismét nagy területen ég a Hortobágy

Téma: 

Ismét nagy területen kapott lángra a száraz avar és az aljnövényzet a Hortobágyon péntek délután - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.Kiss Szilvia tájékoztatása szerint a 33-as számú főút 69-es kilométerszelvénye közelében több mint negyven hektáros területen lángol a puszta.

 Czeglédi ZsoltA nagykiterjedésű tüzet a balmazújvárosi, a tiszaújvárosi, a hajdúszoboszlói, a hajdúnánási, a püspökladányi, a karcagi, az egyeki, a tiszafüredi, a hajdúböszörményi, a mezőkövesdi és a debreceni hivatásos és önkormányzati tűzoltók oltják a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával - ismertette a szóvivő.Hozzátette: a lángok megfékezésében a természetvédelmi szakemberek is segítik a tűzoltókat. Mintegy félszáz tűzoltó dolgozik az oltáson.  Arra kérik a környéken közlekedőket, vezessenek óvatosan, mivel a szél a főút felé is fújja a füstöt.Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó cikkeink

MTI/EPA/Andy Rain

A Brexit után elképzelhető, hogy lesz újabb népszavazás Skócia kiválásáról Nagy-Britanniából - mondta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Több időjárási modellszámítást is figyelembe véve a szerdára várható intenzív, kiadós csapadék mennyisége 5-40 mm között valószínű.
A hó után sok eső jön

Ma a Duna-Tisza köze középső és északi részén nagy mennyiségű eső várható. A csapadékmennyiség több helyen meghaladhatja a 20 mm-t. Vasárnap általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de napközben a Dunántúlon hosszabb időre is csökkenhet a felhőzet.

 A nagy hőség miatt sebességkorlátozás

A nagy hőség miatt sebességkorlátozást vezettek be a Budapest-Hatvan-Miskolc-Nyíregyháza vasútvonalon péntek estig – közölte a Mávinform az MTI-vel.

2019. augusztus 19., hétfő, Huba