Ismét tűzgyújtási tilalom lépett életbe Borsodban

Téma: 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága azonnali hatállyal tűzgyújtási tilalmat rendelt el a megye területére.

Bár az országos tűzgyújtási tilalom feloldásra került, megyénkben továbbra is magas a szabadtéri tűzesetek száma a csapadékmentes, száraz és meleg időjárás következtében. A megyei katasztrófavédelmi igazgató javaslatára ezért a mai napon újra életbe lépett a tűzgyújtási tilalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A tilalomról szóló határozat értelmében az erdőkben és fásításokban, valamint ezek határától számított kétszáz méteren belül tilos tüzet gyújtani. A tilalom érvényes a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyekre is, a közút és vasút menti fásításokra, emellett tilos a parlag- és gazégetés is. Az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók, a közúton és vasúton utazók fokozottan figyeljenek arra, hogy égő cigarettacsikket és dohányneműt ne dobjanak el, azt minden esetben oltsák el.

A katasztrófavédelem a társhatóságokkal együtt folyamatosan ellenőrzi a tűzgyújtási tilalom szabályainak betartását, aki a rendelkezéseket megszegi, bírsággal sújtható!

Kapcsolódó cikkeink

Látogatási tilalom

A megszaporodott influenzaszerű megbetegedések miatt látogatási tilalmat rendelt el csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház több osztályán Csiba Gábor főigazgató-főorvos.

A megszaporodott influenzaszerű megbetegedések halmozódása miatt, megelőzés célzattal 2015.

EPA

Egyelőre nincs napirenden, hogy az Egyesült Államok feloldja az Európából érkezőkkel szemben elrendelt beutazási tilalmat – jelentette ki szerdán Kayleigh McEnany, a Fehér Ház szóvivője Washingtonban.

MTI Fotó Mónus Márton

Látogatási tilalmat rendelt el az országos tiszti főorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnap az MTI-vel.

2021. január 16., szombat, Gusztáv