Itt a legfrissebb számítás: ekkor már hózápor is lehet

Téma: 

A hónap utolsó napjaiban és november elején az évszakhoz képest jóval hidegebb idő lesz és az első hózáporok is megjelenhetnek - közölte Reisz András.
Szombaton túlnyomóan derült, napos idő várható csapadék nélkül. Az éjszaka képződött köd szinte mindenütt feloszlik, ugyanakkor az Alpokalján tartósan megmaradhat a köd. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet csúcsértéke általában 20 és 25 fok között várható, de a tartósan ködös helyeken ennél több fokkal hűvösebb lesz. Értéke késő este 8, 14 fok között valószínű.

Reisz András, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa a hirado.hu kérdésére elmondta, hogy csütörtökig nem lesz csapadék, napos és borult, párás idő váltakozik majd. Köd több helyen is lehet, sőt napközben is megmaradhat.

Orvosmeteorológia

A következő 24 órában fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. A ködfoltoktól eltekintve hazánk nagy részén napos idő lesz a jellemző. A csendes őszi időt érdemes kihasználni. Tartózkodjunk minél többet a szabadban!
Várható időjárás

Hétfőn a ködös területeken 12 fok, míg a napos részeken 21 fok várható, kedden és szerdán maximum 17-18 fok lehet. Csütörtökön már csak 10-15 fok körül alakul a hőmérséklet.

Az első hózáporok is megjelenhetnek

Reisz András közlése szerint hétvégétől nagyobb változás jön, lehűlés várható. Mint mondta: hétvégét követően, a hónap utolsó napjaiban és november elején az évszakhoz képest jóval hidegebb idő lesz és megjelenhetnek az első hózáporok is.
-HÍRADÓ-

Kapcsolódó cikkeink

http://archivum.magyarhirlap.hu/

A nap folyamán fokozatosan erősödni fog az északi, északkeleti szél – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Február 18-án, vasárnap tartja szokásos évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök - közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 16 és 23 fok között várható, délnyugaton lesz a melegebb.

Az OMSZ honlapján azt írja: szerda délelőttig veszélyes időjárási jelenség nem várható, de kora délután viharos széllel hidegfront érkezik. Az északnyugatira forduló szelet kísérő legerősebb lökések a Dunántúlon várhatóan 60-80 km/h körül alakulnak.

2019. augusztus 19., hétfő, Huba