Január végéig érvényesek a tavalyi e-matricák

Téma: 

Nem emelkedtek az árak, nincsenek új díjkategóriák, de a személyautók számára díjköteles szakaszok köre két, tavaly átadott, a gyorsforgalmi hálózatba kapcsolódó úttal - M43 Makó-országhatár és M85 új szakaszai - bővült.

Január 31-ig érvényesek a tavaly megváltott éves országos és megyei autópálya-matricák, az autósoknak a következő alig több mint két hét áll rendelkezésére megváltani a 2016-os éves matricát - hívta fel a figyelmet az M1-en a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) szóvivője.Kibédi-Varga Lajos az M1 reggeli műsorában beszámolt arról is, hogy az adatok szerint egyre többen veszik igénybe a rendszert, és olyanok is autópályát használnak, akik eddig nem tették. Tavaly 2,3 millió, 400 ezerrel több magyar autó vette igénybe a díjköteles utakat. Az ellenőrzési rendszer adatai szerint még ennél is több, 3 millió külföldi autó közlekedett az utakon tavaly, ami jelentős tranzitforgalmat mutat. A 10 napos matricából több mint 8 millió fogyott.A szóvivő kiemelte: nincsen érdemi változás az e-matricák rendszerében, nem emelkedtek az árak, és nincsenek új díjkategóriák sem. Az e-matricás rendszerben a személyautók számára díjköteles szakaszok köre 2016 január elsejétől két, tavaly átadott, a gyorsforgalmi hálózatba kapcsolódó úttal - M43 Makó-országhatár és M85 új szakaszai - bővült, más változás nem történt. Az M86-os autóúton és az M9-es autóúton a személyautók után nem kell használati díjat fizetni, ebben 2016-ban sem várható változás. A jogosulatlan úthasználók aránya 2-3 százalék között alakul, ami nemzetközi szinten is kedvező - mondta.Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkeink

hirado.hu

Az Országgyűlés ötnapos üléssel folytatja munkáját a következő két hétben. A képviselők kedden kilenc javaslatról szavaznak, szerdán a jegybank tavalyi beszámolóját, csütörtökön pedig a 2016-os zárszámadást tárgyalják.

Miskolc - A tavalyi éves és december havi bérletszelvények ma éjfélig érvényesek

Az MVK Zrt. a december havi és a 2013. évre érvényes éves bérletek érvényességét már a tavalyi évben meghosszabbította, így azok 2014. január 6-án 24 óráig jogosítanak utazásra.

MTI Fotó Soós Lajos

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének közlése szerint a jegybank 2016-ben eredményes törvényi kötelezettségeinek eleget tett.

2019. június 24., hétfő, Iván