Jelenleg nincs ok a kijárási tilalom bevezetésére

Téma: 

Egyelőre nem indokolt a kijárási tilalom bevezetése – húzta alá újságírói kérdésekre válaszolva Lakatos Tibor, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője az operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.

 

Fokozatosan nő a mintavételek száma – jelentette ki Müller Cecília országos tiszti főorvos az online sajtótájékoztatón. Müller Cecília kijelentette: az idősek védelmében újabb tájékoztató kampányt indítanak.

EPA

Lakatos Tibor, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője elmondta: Közép-Európában folyamatosan nő a fertőzöttek száma. Arról is beszámolt: két határátkelőn is torlódik a teherforgalom.

Újságírói kérdésekre válaszolva Müller aláhúzta: az önként vállalt karantén segítheti a járvány fékezését. Azt is elmondta: jelenleg hat fertőzöttet kezelnek intenzív osztályon. Szintén újságírói kérdésekre válaszolva Lakatos rámutatott: jelenleg nincs ok a kijárási tilalom bevezetésére.

Forrás: hirado.hu, M1

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

EPA

Egyelőre nincs napirenden, hogy az Egyesült Államok feloldja az Európából érkezőkkel szemben elrendelt beutazási tilalmat – jelentette ki szerdán Kayleigh McEnany, a Fehér Ház szóvivője Washingtonban.

A kép illusztráció

Nem lesz jelentős hatása a magyar gazdasági növekedésre az Oroszországba irányuló élelmiszerimportra kivetett tilalomnak az MTI-nek nyilatkozó makrogazdasági elemzők szerint.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága azonnali hatállyal tűzgyújtási tilalmat rendelt el a megye területére.

Látogatási tilalom

A megszaporodott influenzaszerű megbetegedések miatt látogatási tilalmat rendelt el csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház több osztályán Csiba Gábor főigazgató-főorvos.

2021. január 16., szombat, Gusztáv