Jelentős illetményfejlesztés a honvédségi alkalmazottaknak

Írta: itv , - Frissítve: 30th November, 2018 - 10:10am

Téma: 

A honvédelmi miniszter bejelentette, január elsejétől húszszázalékos illetményfejlesztésben részesülnek a honvédelmi alkalmazottak.

Harmincöt százalékos illetményfejlesztést jelentett be a honvédelmi alkalmazottak számára a szakminiszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. Benkő Tibor elmondta: január elsejétől egységesen 20 százalékos, majd évente 5-5 százalékos illetményfejlesztésben részesülnek a honvédelmi alkalmazottak.
 
MTI Fotó Bruzák Noémi
 

Úgy fogalmazott, nemcsak a feladatellátás, hanem a katonákról való gondoskodás is fontos, s lehetőség van arra, hogy a honvédelmi alkalmazottak is többletjuttatásban részesüljenek munkájukért.

A honvédelmi alkalmazottak kategóriájának bevezetéséről szóló javaslatot október végén nyújtották be a parlamentnek. Az elfogadása esetén január elsejétől hatályos jogszabály szerint a honvédelmi alkalmazottak körébe azok a civilek tartoznak majd, akik a katonák mellett dolgoznak – jelenleg köztisztviselői, kormánytisztviselői besorolásban –, és munkavégzésüket számos speciális szabályozás is érinti.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Bruzák Noémi

 

Kapcsolódó cikkeink