Jelentős illetményfejlesztés a honvédségi alkalmazottaknak

Téma: 

A honvédelmi miniszter bejelentette, január elsejétől húszszázalékos illetményfejlesztésben részesülnek a honvédelmi alkalmazottak.

Harmincöt százalékos illetményfejlesztést jelentett be a honvédelmi alkalmazottak számára a szakminiszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. Benkő Tibor elmondta: január elsejétől egységesen 20 százalékos, majd évente 5-5 százalékos illetményfejlesztésben részesülnek a honvédelmi alkalmazottak.
 
MTI Fotó Bruzák Noémi
 

Úgy fogalmazott, nemcsak a feladatellátás, hanem a katonákról való gondoskodás is fontos, s lehetőség van arra, hogy a honvédelmi alkalmazottak is többletjuttatásban részesüljenek munkájukért.

A honvédelmi alkalmazottak kategóriájának bevezetéséről szóló javaslatot október végén nyújtották be a parlamentnek. Az elfogadása esetén január elsejétől hatályos jogszabály szerint a honvédelmi alkalmazottak körébe azok a civilek tartoznak majd, akik a katonák mellett dolgoznak – jelenleg köztisztviselői, kormánytisztviselői besorolásban –, és munkavégzésüket számos speciális szabályozás is érinti.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Bruzák Noémi

 

Kapcsolódó cikkeink

A kabinet és a US Steel közel áll ahhoz, hogy megállapodásra jusson az amerikai acélipari óriáscég Kassán maradásáról – tájékoztatott hétfőn a kormányhivatal sajtóosztálya.

Februártól postások olvassák le a Tigáz mérőóráit

A Magyar Posta Zrt. 2+1 évre nyerte el a megbízást. A jövőben a kötelező egyszeri helyett évente háromszor rögzítik majd az adatokat a lakossági fogyasztóknál.

Miskolc polgármestere évértékelőt tartott kedden a miskolci Művészetek Házában. Kriza Ákos az országos mértéket meghaladó, differenciált, átlagosan 20 százalékos béremelést ígért 2017-re Miskolc város minden alkalmazottjának.

2020. február 20., csütörtök, Aladár,Álmos