Jelentős késéssel közlekednek a vonatok a miskolci vasútvonalon

Téma: 

A reggeli órákban mintegy 35-40 percet késnek a vonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon, mert Rákos és Pécel között elromlott a biztosítóberendezés – tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese hétfő reggel az MTI-t.

Both Ferenc közleménye szerint a vonatok csak a biztonsági előírások betartásával tudnak közlekedni. A MÁV Zrt. szakemberei azonnal megkezdték a berendezés megjavítását. Előreláthatóan 6 óra körül tudják a berendezést helyreállítani. A menetrend szerinti közlekedés a délelőtti órákra állhat helyre – közölte a sajtóügyeletes.

Kapcsolódó cikkeink

A március 15-i, nemzeti ünnepre való tekintettel – az utasforgalmi igények megfelelő kiszolgálása érdekében – változik a vonatok közlekedési rendje.

Illusztráció

Az augusztus 20-ai ünnep következtében munkanap áthelyezésre került sor, ami azt jelenti, hogy a naptár szerinti munkarendtől eltérően augusztus 24-én szombaton, pihenőnap helyett munkanap lesz.

A pünkösdi ünnep miatt várható megnövekvő utasforgalom megfelelő kiszolgálásának érdekében módosul a vonatok közlekedési rendje május 19-én és 20-án.

Illusztráció

A felsővezetékre fagyó csapadék zárlatokat okoz, elsősorban Miskolc, Mezőzombor, Nyékládháza és Nyírbogdány környékén.

2019. augusztus 19., hétfő, Huba