Jelentősen átalakulhat a Nyugat-Magyarországi Egyetem

Téma: 

Jelentősen átalakulhat a Nyugat-Magyarországi Egyetem - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten. Változások lehetnek a Corvinuson és Szent István Egyetemen is.Palkovics László hangsúlyozta: az NYME átalakítására azért van szükség, mert az intézmény integrációját "nem sikerült jól végrehajtani", emiatt pedig belső feszültségek alakultak ki.Az államtitkár elmondta azt is, az állatorvosi kar kiválhat a Szent István Egyetemből, és önálló egyetemként működhet tovább.Palkovics László ismertetése szerint a Budapesti Corvinus Egyetem kertészeti és élelmiszeripari karai a Szent István Egyetem részeként működhetnek tovább. Az átalakításokról a végleges döntés augusztus végén születik meg - tette hozzá.Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkeink

Prof. Dr. Illés Béla

Március 6-án, szerdán tartott ülésén véleményezte a Miskolci Egyetem vezető testülete a rektori megbízás betöltésére benyújtott pályázatokat. A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény szerint 2013.

Elismerések a Miskolci Egyetem vezetőinek

A Miskolci Egyetem vezetőit,Illésné Kovács Máriát, a Bölcsészettudományi Kar dékánját, illetve Patkó Gyula rektort is kitüntették augusztus 20-a alkalmából.

Szeptember 6-án, pénteken kezdődik a beiratkozás a Szépkorúak Akadémiájára a Miskolci Egyetemen.

MTI Fotó

Már nagyon kevesen jönnek a nyugat-balkáni útvonalon, és akik erre érkeznek, azok is ellenőrzötten jöhetnek csak - mondta Ördögh Tibor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusa, Balkán-szakértő vasárnap az M1 aktuális csatornán.

2019. december 16., hétfő, Etelka,Aletta