Jobban fogy a magyar tej és a sajt

Téma: 

A Vidékfejlesztési Minisztérium tavaly arról állapodott meg a nagyobb áruházláncokkal, hogy azok ne népszerűsítsék az importtejet és -sajtot. Az Agrárgazdasági Kutatóintézet felmérése szerint a megállapodás óta 50 százalékkal többet adtak el a másfél százalékos dobozos magyar tejből.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója elmondta: az elmúlt hónapokban a magyar és az importáru közötti árkülönbözőség elolvadt, így elenyésző közöttük a különbség, ez pedig magával hozta azt, hogy a magyar tartós tejek sokkal nagyobb részarányban fogynak, mint korábban. A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács társelnöke szerint ha több magyar tejet tudnak eladni, akkor a boltokban is tovább csökkenhet a különbség a hazai és a külföldi tej ára között. „Ha a forgalmunk és a termelésünk nő, akkor költséghatékonyabbak is tudunk lenni és versenyezni tudunk ezekkel az árakkal” – mondta Mélykuti Tibor. Az összesítés szerint nemcsak a magyar tejet, hanem a magyar sajtot is keresik a vásárlók. Tavaly 9 százalékkal több trappistát adtak el a boltok, mint egy évvel korábban.

 

www.hirado.hu

Kapcsolódó cikkeink

Fotó: Juhász Regina

Hamarosan véget ér a Nemzetek Sajtversenye, és úgy tűnik a magyar indulót senki sem fogja lekörözni.

Pezsgőből az éves mennyiség csaknem fele, virsliből a hatoda decemberben fogy el - közölte a GfK Hungária Piackutató Intézet szerdán az MTI-vel.

MTI Fotó

Az idei és a jövő évi magyar GDP-növekedési előrejelzését javította a Nemzetközi Valutaalap (IMF) őszi világgazdasági prognózisában.

MTI Fotó

Több mint 6700 tonnányi sonka és egyéb főtt-füstölt hús fogy a húsvéti ünnepi időszakban, amelyek értéke meghaladja a 10 milliárd forintot – mondta Mostisch Martina, a Magyar Húsiparosok Szövetségének (Hússzövetség) ügyvezető titkára az MTI-nek a GfK adataira...

2020. február 26., szerda, Edina