Jónak lenni jó! - A közmédia tematikus napján folytatódik az adománygyűjtés

Írta: Németh Csaba , - Frissítve: 15th December, 2013 - 6:50pm

Téma: 

Ma egész napos műsorfolyamban mutatja be a Katolikus Karitász működését és támogatottjait a közmédia, amely Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági akciójában idén a karitatív szervezet számára gyűjti az adományokat.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a Katolikus Karitász működését, szervezetét, támogatottjait és önkénteseit riportokkal, budapesti és vidéki élő kapcsolásokkal, kisfilmekkel és stúdióbeszélgetésekkel mutatja be. A tematikus napon folyamatosan fogadják az adományokat az ország minden területéről, magánemberektől és cégektől egyaránt, amellyel a karitatív szervezet munkáját támogatják. A Herendi Porcelánmanufaktúra egy különleges tálat, Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek szobrot, ifjabb Knézy Jenő újságíró pedig azt a labdát ajánlotta fel, amellyel az 1997-es BL-döntőn játszottak. Az érdeklődők ezekre a tárgyakra a www.mtv.hu/jonaklennijo oldalon olvasható telefonszámon licitálhatnak december 15-én 22 óráig.

Több tárgyat, köztük a Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat által felajánlott könyvművészeti ritkaságot, a Bécsi Arany Bibliát vagy Erdei Zsolt ökölvívó szerencsehozó kesztyűjét fix áron vásárolhatnak meg a segíteni szándékozók. Az eladásból származó bevétel szintén a karitász tevékenységét támogatja. A Magyar Katolikus Rádió is részt vesz a kezdeményezésben: ma az Ajándékkosár című műsorban a Magyar Katolikus Karitász munkatársainak, köztük Mádl Dalmának, Mádl Ferenc köztársasági elnök özvegyének, a Karitász jószolgálati nagykövetének zenei kéréseit teljesítik.

A közmédia tavaly rendezte meg először a Jónak lenni jó! kampányt, akkor 92,6 millió forint adomány gyűlt össze a Böjte Csaba által vezetett Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára.

Kapcsolódó cikkeink