Jóval több tankönyvet és olcsóbban rendeltek az iskolák

Téma: 

Félmillióval több tankönyvet rendeltek az iskolák a szeptemberi tanévkezdésre, az erre fordított költségek 700 millió forinttal csökkentek tavalyhoz képest – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

 

Rétvári Bence közölte, jobban megtalálták a számításaikat az iskolák az új tankönyvjegyzékkel: míg tavaly közel 12 millió tankönyvet rendeltek az iskolák tanévkezdésre, addig most 12 millió 503 ezer rendelés érkezett.

MTI Fotó Kovács Tamás

Az állam bebizonyította azt is, hogy mindez megvalósulhat olcsóbban is, ugyanis a leadott rendelések értéke 700 millió forinttal kisebb, mint az előző évben – ismertette az államtitkár.

Bódis József oktatási államtitkár arról beszélt, hogy a tankönyvellátás ingyenessé tétele a folyamat teljessé válásával évente több mint 14 milliárd forinttal csökkentia családok terheit.

Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke közölte: a szeptemberi tanévkezdésre minden iskola rendben megkapja a megrendelt tankönyveket.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Kovács Tamás

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó: Vajda János

Romlik a levegő minősége Miskolcon, ezért a város polgármestere elrendelte a füstköd-riadó tájékoztatási fokozatát - közölte a polgármesteri hivatal szombaton az MTI-vel.Közlésük szerint az automatikus mérőállomásokon a szálló por (PM10) koncentrációja...

MTI Fotó Mohai Balázs

Augusztus 21-én 12 órától másodfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos. A hőségriadó várhatóan augusztus 23-án éjfélig lesz érvényben – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

hirado.hu, MTI

A külterületeken eddig 64 esetben, 69 hektárnyi parlagfűvel fertőzött területen végeztek helyszíni ellenőrzést.A Földművelésügyi Minisztérium  honlapján emlékeztet arra, hogy az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló törvény szerint a...

MTI-fotó:Czeglédi Zsolt

Térfigyelő kamerákat szereltet fel az önkormányzat a debreceni befogadóállomás mentén húzódó Sámsoni úton, így a migránsok minden lépését nyomon követhetik a közterületen - jelentette be a város polgármestere szerdán sajtótájékoztatón.Az önkormányzat saját...

2019. október 17., csütörtök, Hedvig