Jubileumi aukció Debrecenben

Téma: 

10. alkalommal szerveznek Debrecenben jótékonysági aukciót. Idén a kedvezményezett a református Immánuel Otthon és a Sesztina Művészeti-Kulturális Alapítvány. Az aukció segít, hogy a bevételt kapó intézmények a színvonalukat meg tudják őrizni – mondta a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke. Bölcskei Gusztáv a műtárgyak bemutatásán azt hangsúlyozta, az aukció jelentősége a nehéz gazdasági helyzetben évről – évre fontosabb.
Papp Gyula főszervező tájékoztatása szerint idén 155 műtárgyat ajánlottak fel az alkotók - köztük 30 Kossuth- és Munkácsy-díjas művész -, ezek becsült értéke több mint 15 millió forint, miközben kikiáltási áruk együttesen csak 5 millió.
A bevétel hetven százalékát a református Immánuel Otthon kapja. A debreceni otthonban több mint hetven fogyatékkal élő gyermek tanul. Győri Zsófia az intézmény igazgatója elmondta: a bevételből a fogyatékkal élőket a társadalmi életben való eligazodásra és a munkaerőpiacra szeretnék felkészíteni.

ttre.hu

Kapcsolódó cikkeink

Az I. világháborús isonzói csatákat megjárt magyar ezredek városai képviseltetik magukat azon a jubileumi zarándoklaton, amely szombaton indul a mai Szlovénia területén lévő emlékhelyre.

Március első hétvégéjén tizedik alkalommal gyűlnek össze Hajdú-Biharban Magyarország ultimate frizbisei. A címvédő FreeBees korongosai Debrecenben és Nyíradonyban látják vendégül hazánk felnőtt, junior és női játékosait.

A világ legnagyobb szállítóhelikoptere landol Debrecenben

Kora reggel a Budaörsi reptéren levegőbe emelkedik 12 fős személyzettel a Fehéroroszországból érkezett Mi-26 helikopter.

Több tízezerbe kerülhet a galambok etetése Debrecenben!

"

A galambokat szárnyas patkányoknak is szokták
nevezni, hiszen a rágcsálókhoz hasonlóan rengeteg betegséget
terjeszthetnek, így nem véletlen, hogy 2010 óta Debrecenben is tilos a
2019. augusztus 19., hétfő, Huba