A Kárpát-medence egységes oktatási tér

Téma: 

A magyar kormány számára rendkívüli jelentőségű, hogy szülőföldjén saját nyelvén tanulhasson a magyarság - hangsúlyozta Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára csíkszeredai, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem központi tanévnyitó ünnepségén.
"A Kárpát-medence egységes oktatási tér, függetlenül az országhatároktól, és mi ebben a térben szeretnénk a magyar hallgatók számára magas szintű képzést biztosítani" - mondta az államtitkár. A magyar állam által finanszírozott egyetemen mintegy kétezer hallgató, köztük 671 gólya kezdte meg a tanévet.
Forrás:MTI

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Mohai Balázs

A Kárpát-medence valamennyi borvidékéről érkezett, jellegzetes helyi szőlőfajtákból készült fehérborok házasításából készíti el az Összetartozás borát a Külhoni Magyar Borászok Egyesülete.

MTI Fotó Bruzák Noémi

Elhelyezték a Szent István-bazilikában szerdán a Kárpát-medence Aratókoszorúját, amelyet az idén hajdúnánási gazdasszonyok fontak a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program részeként.

Sárospatak - Összegyűltek a Kárpát- medence borászai

Az egész hétvége a borokról szólt Sárospatakon. A kétnapos rendezvényre csaknem száz résztvevő érkezett a Kárpát- medence minden tájáról. Borverseny és szakmai előadások is szerepeltek a programok között.

2020. szeptember 28., hétfő, Vencel