Keleten beköszöntött a tél - nyugatra később érkezik

Írta: itv , - Frissítve: 23rd January, 2014 - 8:47am

Téma: 

Az ország keleti részében beköszöntött a tél, több területen havazik - közölte az Útinform. Néhol párás a levegő, általában szélcsend van.

A Jászság, a Hortobágy, a Hajdúság és a Nyírség területén szerda este óta változó intenzitással havazik, Eger körzetében és a Mátrában hódara hull. Gyengén havazik az M3-as és az M35-ös autópálya mentén is.

Az érintett körzetekben a fő- és mellékutakon vékony rétegben havas vagy latyakos a burkolat az Útinform tájékoztatása szerint. A Duna vonalától keletre szinte mindenhol vizes, vagy sónedves az utak felülete.A Dunántúl nyugati peremén is sónedves a burkolat, míg Vasvár környékén nyálkás szakaszokra kell számítani. A megelőző szórásnak köszönhetően lefagyás nem alakult ki, bár a levegő hőmérséklete fagypont alá csökkent.Néhol párás a levegő, köd csak Békéscsaba körzetében zavarja a közlekedést. Párásság miatt korlátozott a látás Esztergom, Jászberény, Debrecen és Nyírbátor körzetében.Általában szélcsend van, vagy gyenge szél fúj - írja az Útinform.A meteorológiai előrejelzések szerint az ország nyugati felére pénteken érkezik meg a hó.Ma túlnyomóan borult lesz az ég, legfeljebb néhány helyen lehet átmeneti felszakadozás. Északkeleten lassanként megszűnik a csapadék, emellett délnyugaton helyenként előfordulhat kisebb eső, havas eső - nagyobb eséllyel délután. Az északnyugati, északi szél a legtöbb helyen mérsékelt marad. A hőmérséklet csúcsértéke általában 0 és +5 fok között valószínű, északkeleten várható a fagypont körüli hőmérséklet. Késő este +2, -3 fokra számíthatunk.Pénteken már többfelé várható csapadék; északon és nyugaton havazás, másutt eső, havas eső, néhol ónos eső. Az északkeleti szél több helyen megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

 

Kapcsolódó cikkeink