Keleten beköszöntött a tél - nyugatra később érkezik

Téma: 

Az ország keleti részében beköszöntött a tél, több területen havazik - közölte az Útinform. Néhol párás a levegő, általában szélcsend van.

A Jászság, a Hortobágy, a Hajdúság és a Nyírség területén szerda este óta változó intenzitással havazik, Eger körzetében és a Mátrában hódara hull. Gyengén havazik az M3-as és az M35-ös autópálya mentén is.

Az érintett körzetekben a fő- és mellékutakon vékony rétegben havas vagy latyakos a burkolat az Útinform tájékoztatása szerint. A Duna vonalától keletre szinte mindenhol vizes, vagy sónedves az utak felülete.A Dunántúl nyugati peremén is sónedves a burkolat, míg Vasvár környékén nyálkás szakaszokra kell számítani. A megelőző szórásnak köszönhetően lefagyás nem alakult ki, bár a levegő hőmérséklete fagypont alá csökkent.Néhol párás a levegő, köd csak Békéscsaba körzetében zavarja a közlekedést. Párásság miatt korlátozott a látás Esztergom, Jászberény, Debrecen és Nyírbátor körzetében.Általában szélcsend van, vagy gyenge szél fúj - írja az Útinform.A meteorológiai előrejelzések szerint az ország nyugati felére pénteken érkezik meg a hó.Ma túlnyomóan borult lesz az ég, legfeljebb néhány helyen lehet átmeneti felszakadozás. Északkeleten lassanként megszűnik a csapadék, emellett délnyugaton helyenként előfordulhat kisebb eső, havas eső - nagyobb eséllyel délután. Az északnyugati, északi szél a legtöbb helyen mérsékelt marad. A hőmérséklet csúcsértéke általában 0 és +5 fok között valószínű, északkeleten várható a fagypont körüli hőmérséklet. Késő este +2, -3 fokra számíthatunk.Pénteken már többfelé várható csapadék; északon és nyugaton havazás, másutt eső, havas eső, néhol ónos eső. Az északkeleti szél több helyen megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

 

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó

A Nyugat-Európában egyre szaporodó terrorista támadások miatt szükséges, hogy a magyar bűnüldözés az unióban élő terroristagyanús személyeket is azonosítsa, adott esetben kiszűrje, feltartóztassa - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára...

Nagy figyelmet keltve régi német Trabantok, Wartburgok és szovjet Zsigulik robogtak végig hétfőn kora este Prágában a Kisoldal történelmi negyedben, hogy a 25 évvel ezelőtti történelmi eseményekre emlékeztessenek.

met.hu

Délnyugaton, nyugaton viszont akár 20 fok is lehet.

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Az Európát érintő migrációs válság valójában civilizációs válsággá szélesedett, „a Kelet nyugatra jött” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Piliscsabán.

2020. május 26., kedd, Fülöp,Evelin