Keletre vonul a hidegfront, ott is fellélegezhetnek

Téma: 

Szerdán hazánk keleti részei felett is átvonul a már gyengülő fázisában lévő hidegfront, így további csapadékra főként az északkeleti, keleti megyékben számíthatunk, a napi hőmérséklet maximum közel 4 fokkal lesz alacsonyabb a keddinél – közölte az Országos Meteorológia Szolgálat.

Mint azt a honlapjuk szerda hajnalban közölték, az északkeleti, keleti megyékben erősen felhős égre, és elszórtan esőre, záporokra, zivatarokra lehet számítani, ezenfelül az ország más részein elvétve alakulhat ki futó zápor, és a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütés valószínű.

Felhőszakadás miatt figyelmeztetést így Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyékre adott ki az OMSZ.

OMSZ, hirado.hu

Hozzátették, az északnyugati szél több helyen megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26 és 31 fok között alakul, de a tartósabban csapadékos északkeleti határvidéken ennél akár több fokkal is hűvösebb lehet. Késő estére 17 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: hirado.hu

Kép: OMSZ, hirado.hu

Kapcsolódó cikkeink

EPA

A japán kereskedelmi hajók védelmére hadihajót és repülőgépeket vezényel Japán a Közel-Keletre. Erről határozott pénteken a tokiói kormány a kabinet titkárának bejelentése szerint.

Illusztráció

Erős viharra való figyelmeztetést adott ki csütörtökön az Egyesült Államoknak egy, a középnyugati területektől a keleti partpartvidékig terjedő hatalmas zónájára a rendkívüli helyzetek kezeléséért felelős amerikai kormányhivatal (FEMA).

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint vasárnap hidegfront vonul át az ország fölött elszórtan záporok, északkeleten és nyugaton, délnyugaton zivatarok kíséretében.

2020. november 26., csütörtök, Virág