Kemény mínuszok jönnek Szilveszter éjjel

Téma: 

Hideg, napos idő várható az elkövetkező napokban, Szilveszter éjjel: -8, -10 fokra kell készülni. Az új év időjárás-változással indul: több lesz a csapadék, visszatér a szürkeség.

Hideg, eseménytelen idővel búcsúzik az év, szilveszterkor és az újév első napján visszatérhet a szürkeség - írta előrejelzésében az Időkép.

Az év utolsó napjaiban visszatér a hideg, nyugodt időjárás: gyengül a szél, sok lesz a napsütés, csapadékra nem kell számítani, újév első napja felé közeledve azonban egyre több helyen képződik majd pára, köd, beborul felettünk az ég.

Csütörtökön is sokat fog sütni a nap, kevés felhő lesz az égen, csapadékra már sehol sem kell készülni. Az élénk északi-északkeleti szél főként az északkeleti tájakon erősödhet meg majd. A hőmérséklet hajnalban -1 és -8, napközben 0 és 5 fok között fog alakulni.

Péntek hajnalban északon, északnyugaton képződhet köd, napközben azonban többnyire napos idő várható, csapadék nem valószínű. Gyengül a légmozgás, csak keleten lehet még mérsékelt, élénk az északkeleti szél. Hajnalban -4, -9 fokot mérhetünk, a fagyzugos területeken azonban -10 fok alá is süllyedhet a hőmérséklet, délután -2, +3 fok valószínű.

Szilveszterkor és az újév első napján is folytatódik a nyugodt, száraz időjárás, de már többfelé képződhet pára, köd, mely néhol a nappali órákban is megmaradhat majd. Megnövekszik a felhőzet, erősen felhős, borult égbolt lesz a jellemző. Gyenge lesz a szél, csapadék nem várható. Szombat reggel -8, -10, vasárnap -5, -7 fok várható, napközben pedig -4, -1 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Az újév első hetében gyökeres változás állhat be időjárásunkban, előreláthatólag hideg, csapadékos időre van kilátás - írta a meteorológiai oldal.

 

Kapcsolódó cikkeink

EPA/Alex Halada

Bécsben, Salzburgban és Innsbruckban szexuális zaklatások miatt tettek panaszt többen a rendőrségen a szilveszteri rendezvények után - jelentette vasárnap az APA osztrák hírügynökség.

MTI Fotó: Komka Péter

A következő napokban folytatódik a ködös, párás idő, szilveszterkor viszont lehűlés várható, akár mínusz 10 Celsius-fok is lehet.

Karácsonykor többfelé tartós ködre lehet számítani, az év utolsó hetében napsütés, de eső, havazás is várható, továbbra is marad az enyhe idő, többfelé 10 Celsius-fok körüli maximumokkal - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú...

EPA/Henning Kaiser

Idő előtt nyugállományba helyezték Wolfgang Albers kölni rendőrfőkapitányt, aki a szilveszter éjszaka Kölnben nők ellen elkövetett támadások kapcsán adott rendőrségi tájékoztatás miatt széles körben bírálatok kereszttüzébe került - számolt be pénteken a Kölner Stadt-...

2019. december 7., szombat, Ambrus