Két és fél havi csapadék hullott Budapesten rövid idő alatt

Téma: 

Hétfő estétől kedd délutánig 140 milliméternyi csapadék hullott Budapesten, ami több mint két és fél hónap átlaga - jelentette ki az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa az M1 aktuális csatorna műsorában.A vihar gócpontja éppen az OMSZ fővárosi székházának közelében volt, ahol hétfő este 115 milliméternyi csapadékot mértek - közölte Tóth Tamás. Emlékei szerint évről évre kialakulnak extrém csapadékos időszakok az ország különböző pontjain; az elmúlt évben például az Alföldön.

 Bruzák NoémiA mérések alapján - folytatta - a felhőszakadás kialakulásának egyik legfőbb oka az volt, hogy a magasban nagyon lassú volt a levegőáramlás, így az álló zivatarfelhőket újra és újra feltöltötte a forró levegő.Előrejelzésük szerint a következő időszakban az ország keleti, északkeleti részén, a Balassagyarmat-Debrecen sávban lehet zivatarok kialakulásával számolni - mondta. Arról is szólt, hogy augusztus 20-án az ország déli részén képződik egy csapadékzóna, ami estére folyamatosan kiszorul az ország területéről.Forrás: MTIKép: MTI Fotó: Bruzák Noémi

Kapcsolódó cikkeink

Miskolc - A tavalyi éves és december havi bérletszelvények ma éjfélig érvényesek

Az MVK Zrt. a december havi és a 2013. évre érvényes éves bérletek érvényességét már a tavalyi évben meghosszabbította, így azok 2014. január 6-án 24 óráig jogosítanak utazásra.

A magánszemélyek személyijövedelemadó-bevallásukban nyilatkozhatnak arról, hogy a 150.000 forintot meg nem haladó adókötelezettségüket akár 6 hónap alatt pótlékmentesen, egyenlő részletekben kívánják megfizetni.

Uzsorások ellen indult eljárás Borsodban - Havi 50 százalékra adtak hitelt a borsodi uzsorások

A gyanúsítottak 2009 szeptemberétől környezetükben nehéz anyagi helyzetben lévő, többnyire magukat segélyekből fenntartó embereknek adtak kölcsönt, havi 50 százalékos kamatra.

MTI Fotó Bruzák Noémi

Negyvenezer forintra emelkedik januártól a kétgyermekesek családi adókedvezménye – tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-t.

2019. szeptember 16., hétfő, Edit