Két és félszeresére emelték az Otthon melege program keretösszegét

Írta: itv , - Frissítve: 24th November, 2018 - 4:17pm

Téma: 

Így még többen tudnak olyan hűtőt, fagyasztót, illetve mosógépet beszerezni, amelyek hozzájárulnak a rezsiszámlák csökkentéséhez.

A kormány kiemelt célja, hogy mindenki be tudja szerezni az igényelt gépet, ezért a program kétmilliárd forintos keretösszegét ötmilliárd forintra emelték – mondta Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára az M1-en.

MTI Fotó Máthé Zoltán

Közölte: a minisztérium 30–50 százalék közötti pályázati többletre számított, azonban míg tavaly az érintettek 63 ezer pályázatot nyújtottak be, idén 119 ezer igény érkezett. Régiónként átlagosan 15–20 pályázatot küldtek be, a legtöbb pályázat pedig Észak-Magyarországról érkezett – tette hozzá.

Az államtitkár elmondta: a programban 2015 óta meghirdetett pályázatoknak köszönhetően az ország 260-270 millió kilowattórát spórolt meg, ami nagyságrendileg 80 ezer háztartás éves energiafogyasztását jelenti.

A program keretében három kategóriában: az A+ kategóriában háztartásonként 20 ezer forintra, az A++ kategóriában 40 ezer forintra, az A+++ kategóriában pedig 45 ezer forint támogatásra lehetett pályázni.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Máthé Zoltán

Kapcsolódó cikkeink