A kétoldalú együttműködés fejlesztéséről tárgyalt az orosz és a magyar külügyminiszter

Téma: 

A kétoldalú együttműködés fejlesztéséről és időszerű nemzetközi kérdésekről tárgyalt telefonon Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter - közölte pénteken az orosz külügyminisztérium.

“A két ország külügyminisztere megvitatta az országaik közötti együttműködés jelenlegi helyzetét, valamint fejlesztésének kilátásait azon megállapodások fényében, amelyek Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök 2017. február 2-i budapesti találkozóján jöttek létre. Emellett egyeztetést folytattak időszerű nemzetközi kérdésekről” – közölte az orosz külügyminisztérium.

MTI Fotó

A telefonbeszélgetést – mint arról a minisztériumi közleményt ismertetve a TASZSZ hírügynökség beszámolt – a magyar fél kezdeményezte.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

Dr. Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter

Minden idők legkomolyabb agrárstratégiai együttműködése alakul napjainkban Magyarország és Oroszország között, egyre intenzívebbek a magyar-orosz mezőgazdasági kapcsolatok – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Nyikolaj Fjodorov orosz mezőgazdasági...

A kép illusztráció

 Vasárnap délelőtt telefonon egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő a kétoldalú kapcsolatok perspektíváiról és a magyar-orosz energetikai együttműködés jövőjéről annak fényében, hogy a közelmúltban lezárult a Déli Áramlat projekt -...

Orbán-Putyin: Orosz–magyar nukleáris energiai megállapodást írtak alá

A nukleáris energia békés felhasználásában való együttműködésről született megállapodás kedden Magyarország és az Oroszországi Föderáció között, amelyet a Moszkva környéki novo-ogarjevói államfői rezidencián írtak alá a két ország képviselői.

2021. január 16., szombat, Gusztáv