Kevesebb meggy lesz

Téma: 

A tavalyi termésnél mintegy 30 százalékkal kisebbet valószínűsít ez évre a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft.

Apostol János, a szervezet szakértője vasárnap az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában elmondta, egyelőre nem tudni, hogy a kisebb termés milyen hatással lesz az árakra, mivel a meggytermesztők nem állapodtak meg előre a felvásárlási árakról.Közölte, a termelők önköltsége mintegy 120 forint, a jelenlegi helyzetben pedig 200 forint kilónkénti ár felett szeretnék értékesíteni a meggyet. Kitért arra is: a komoly fagykárt bejelentők fél, egy év után kaphatnak kártérítést az országos kárenyhítési alapból.Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkeink

MTI

A magyar kormány a korábbi, 2011-es jogszabály eltörlésével új közbeszerzési törvényt alkotott, amely november 1-jén lép hatályba.

Rétvári: olcsóbb lesz a kevesebb képviselő

A közigazgatási tárca parlamenti államtitkára szerint arányosabb, olcsóbb és átláthatóbb rendszer jön létre az országgyűlési képviselők számának felére csökkentésével és az összeférhetetlenségi szabályok változásával.

Kevesebb lesz a társasházak közös költsége a rezsicsökkentésnek köszönhetően.

Kevesebb lesz a társasházak közös költsége a rezsicsökkentésnek köszönhetően. Egy törvénymódosítás révén a társasházak olcsóbban juthatnak áramhoz, így kevesebbe kerül majd a lépcsőház-világítás és a lift üzemeltetése is.

2019. július 20., szombat, Illés