Kezdődik a szülőknek fenntartott kórházi ágyak beszerzése

Téma: 

Az első negyedév végén, vagyis még ebben a hónapban soron kívül elindítja az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a szülők elhelyezésére szolgáló kórházi ágyak beszerzését.

 

Az ÁEEK közleménye szerint a legtöbb kórház tart ágyakat a beteg gyermekek közeli hozzátartozói számára is, csupán néhány intézmény nem teljesítette még az elvárásokat.

MTI Fotó Kovács Tamás

A közleményben a központ mint kórházi fenntartó minden hozzátartozónak megfelelő elhelyezést ígért, hogy ezzel is segítse a kórházba kerülő gyermekek gyógyulását. Szüleik ellátására a kormány évente 660 millió forintot biztosít – tették hozzá.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Kovács Tamás

Kapcsolódó cikkeink

Az orosz hatóságok semmi újat nem tudtak meg Edgar Snowdentől, az amerikai titkos adatgyűjtést leleplező informatikustól - közölte hétfőn Moszkvában újságírókkal Dmitrij Rogozin miniszterelnök-helyettes.

Továbbra is rendszeresen kapnak majd tejet a miskolci óvodások az uzsonnához.

Mint ismert, immár évek óta a miskolci önkormányzat az általa fenntartott óvodákban önként vállalt feladatként biztosítja a mintegy öt ezer óvodás számára a napi egyszeri tejellátást.

Zsiráfborjú született a Fővárosi Állat- és Növénykertben, a 170 centiméter magas jövevényt a közönség néhány napon belül láthatja - közölte az intézmény vasárnap az MTI-vel. Sandra, akinek ez az első utódja, épp a névnapján, május 18-án, szombaton hozta világra borját.

MTI/EPA/Alessandro Di Meo

Ferenc pápát minden egyes külföldi útjára tucatnyi olasz és külföldi újságíró kíséri el, akik a pápai repülőgépen az egyházfővel együtt utaznak.

2019. május 26., vasárnap, Fülöp,Evelin