Kilenc évet kapott a gólyatábori erőszakoló

Téma: 

A harmadfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla szerdán jogerősen kilenc év börtönre ítélte azt a 40 éves budapesti férfit, aki 2014 augusztusában az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) fonyódligeti gólyatáborában megerőszakolt egy lányt.

A táblabíróság helybenhagyta a Kaposvári Törvényszék tavaly novemberi ítéletét, amely az első fokon eljáró Fonyódi Járásbíróság által 2015 júniusában kiszabott hét és fél éves büntetést kilenc évre súlyosbította.

MTI Fotó Sóki Tamás

Zsarolt is a fotós

Az ügyben másodfokon azért nem született jogerős ítélet, mert a Kaposvári Törvényszék a járásbíróság korábbi döntéséhez képest K. Sándor Szilárdot nemcsak szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, hanem – a sértetti képviselő indítványára – személyes adattal visszaélés vétségében is.

A Kaposvári Törvényszék az új tényállás figyelembevételével halmazati büntetésként kilenc év börtönre ítélte a vádlottat.

A szexuális bűncselekményre kiszabható büntetés legfeljebb nyolc év lett volna.

A másodfokú ítélet ellen a vádlott és védője eljárásjogi hibákra hivatkozva, elsősorban hatályon kívül helyezésért, eltérő minősítésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Két éve előzetesben van

A 2014 szeptembere óta előzetes letartóztatásban lévő vádlott fotósként dolgozott a gólyatáborban, ahol a vád szerint 2014. augusztus 30-án kora hajnalban megtámadott, fojtogatott, ököllel vert, megöléssel fenyegetett és megerőszakolt egy budapesti elsőéves hallgatót. A történtekről fotókat is készített, ezekkel akarta zsarolni áldozatát.

Krémer László bíró a sértett érdekében a nyilvánosság kizárásával lefolytatott eljárást követő ítélethirdetés nyilvános részén úgy indokolt: súlyosbító körülményként értékelte az ítélőtábla a bűnismétlőnek minősülő vádlott kiemelt társadalmi veszélyességét, valamint azt, hogy korábban már kétszer követett el hasonló bűncselekményeket.

„Kiemelkedően súlyos, durva és gátlástalan”

Az elkövetés módját “kiemelkedően súlyosnak, durvának és gátlástalannak” nevezte a bíró, aki hozzátette: enyhítő körülményt a bíróság nem talált.

Krémer László arra is kitért, hogy mivel a vádlott fotósként a gólyatábor személyzetéhez tartozott, a diákok szemében “valamilyen mértékű” bizalmat élvezett, és ennek kihasználásával követte el a bűncselekményeket.

A Somogyi Hírlap online kiadása 2014. augusztus 31-én írta meg, hogy megerőszakoltak egy lányt a fonyódligeti gólyatáborban. A történtekről egy olvasó számolt be a megyei lapnak. A Kaposvári Járásbíróság szeptember elsején elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó: Sóki Tamás

Kapcsolódó cikkeink

Edward Snowden egy évre ideiglenes menedéket kapott Oroszországban - mondta csütörtökön az amerikai informatikust segítő orosz ügyvéd, Anatolij Kucserena.Oroszország nem kapott olyan jelzést, hogy Barack Obama amerikai elnök esetleg lemondaná moszkvai útját - közölte...

Fotó: Christian Bruna / MTI / EPA Osztrák rendőrök Bécs belvárosában az óév utolsó napján 2015. december 31-én.

Elfogtak a hétvégén Bécsben kilenc irakit, akiknek valószínűleg közük lehet ahhoz, hogy szilveszter éjszakáján megerőszakoltak egy nőt az osztrák fővárosban, írja az MTI

Kilenc hétig razziáznak az adóellenőrök Borsodban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatóságának adóellenőrei júliustól kilenc héten keresztül fokozottan ellenőrzik az idegenforgalmilag frekventált üdülőhelyeken üzemelő kereskedelmi és vendéglátó egységeket, a jelentősebb rendezvényeket,...

Illusztráció

Holtan találtak rá egy 60 éves férfira miskolci lakásában 2013. március 20-án délután. A sértettre akkor még ismeretlenek rátámadtak és olyan súlyosan bántalmazták, hogy a férfi a helyszínen életét vesztette.

2020. december 2., szerda, Melinda,Vivien