Kilenc hétig razziáznak az adóellenőrök Borsodban

Téma: 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatóságának adóellenőrei júliustól kilenc héten keresztül fokozottan ellenőrzik az idegenforgalmilag frekventált üdülőhelyeken üzemelő kereskedelmi és vendéglátó egységeket, a jelentősebb rendezvényeket, fesztiválokat, vásárokat, valamint a szezonális jellegű elárusítóhelyeket – tájékoztatta a megyei adóigazgatóság pénteken az MTI-t.

A revíziók célja a főleg a nyári hónapokban dolgozó vállalkozók fokozott ellenőrzése, a feketegazdaság visszaszorítása, a fogyasztók védelme, az adóelkerülésből adódó jogosulatlan piaci előnyök megakadályozása, ezáltal a jogkövető magatartást gyakorlók tisztességes versenyének biztosítása.
Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a számla-, nyugtaadási kötelezettség betartását, a forgalmazott árucikkek eredetét és a foglalkoztatás szabályszerűségét, de a játékgépek, pénznyerő automaták szabályszerű működtetését is ellenőrzik – írták.

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Sóki Tamás

A harmadfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla szerdán jogerősen kilenc év börtönre ítélte azt a 40 éves budapesti férfit, aki 2014 augusztusában az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) fonyódligeti gólyatáborában megerőszakolt egy lányt.

Nagy eső zúdulhat kilenc megyére a forróságban

Egyszerre adtak ki figyelmeztetést éjfélig hőség, felhőszakadás és heves zivatar miatt az ország több megyéjében. Érkezik nemsokára az eső, kedden már pár fokkal hűvösebb lesz. Holnaptól érdemes esőkabátot vagy esernyőt is magunkkal vinni.

 

Illusztráció

Holtan találtak rá egy 60 éves férfira miskolci lakásában 2013. március 20-án délután. A sértettre akkor még ismeretlenek rátámadtak és olyan súlyosan bántalmazták, hogy a férfi a helyszínen életét vesztette.

2020. december 2., szerda, Melinda,Vivien