Kisadózók ezrei kerülnek jobb helyzetbe

Téma: 

A kormány döntésének köszönhetően jelentősen csökkennek az adminisztrációs terhek a termékdíj-rendszerben. A módosítás – összhangban az Egyszerű Állam Programmal – számos könnyítést vezet be.

Több ezer kisadózó kerül a kisebb adminisztrációt jelentő rendszerbe azzal, hogy a jogszabályváltozás bevezeti a csekély mennyiségű kibocsátó fogalmát. A kategóriába tartozó kibocsátók az összes termékkör után átalánydíjat fizethetnek, és így a korábbi negyedéves helyett, évente mindössze egyszer van bevallási- és befizetési-kötelezettségük.

A magyar vállalkozások versenyképességének kedvez az a változtatás is, amelynek köszönhetően nem kell termékdíjat fizetni a gyártás során alapanyagként felhasznált termékdíjköteles termékből keletkezett selejt, vagy hulladék után.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Az ÁNTSZ megtiltotta az ország legnagyobb spermabankjának a külföldi sperma behozatalát és a hazai gyűjtést is. Mivel ezzel gyakorlatilag elérhetetlenné vált a donorsperma az országban, leállt a művi megtermékenyítés is.

Villámlik Poznan felett 2015. július 7-én. (MTI/EPA/Lukasz Ogrodowczyk)

Az átvonult vihar barátságosabb időjárást hagyott maga után Ausztriában.

MTI-fotó: Balogh Zoltán

Az idei nyár nagyon meleg és szinte alig hullott csapadék, így napi 1 centit is veszíthet vizéből a tó a párolgással, ezért feltétlenül vízpótlásra szorul.A hétvégére ismét felmelegszik az idő az előrejelzések szerint. Aki teheti, a tavak felé veszi az útját...

Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő Taskó Józseffel, a Magyar Agrárkamara B.A.Z. megyei elnökével tartott sajtótájékoztatót az új földtörvényről.

2019. május 26., vasárnap, Fülöp,Evelin